«Η Αγία Γραφή μεταμορφώνει…»

Δημοσίευση: 15 Απρ 2013 22:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:36

«Παιδιά, αγαπήστε την Αγία Γραφή, μελετήστε τον λόγο του Θεού και τότε δεν θα μορφωθείτε απλώς, αλλά κυριολεκτικά θα αλλάξει η ζωή σας, ουσιαστικά θα μεταμορφωθείτε», υπογράμμισε στην ομιλία του εντός του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λάρισας, ο Αγιορείτης μοναχός π. Μωυσής. Η ομιλία έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή των νέων της τοπικής Εκκλησίας, παρουσία και του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου,  ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τον πολυσέβαστο γέροντα, π. Μωυσή, για την άριστη ομιλία του, όσο και τα παιδιά για την αθρόα συμμετοχή τους στον πνευματικό λόγο του Αγιορείτου πατρός.

Το θέμα που ανέπτυξε ο π. Μωυσής ήταν : « Η Αγία Γραφή και η ορθόδοξη πνευματικότητα », για να καταλήξει ο ομιλητής στο ότι μελετώντας κανείς ένα βιβλίο μορφώνεται, μελετώντας όμως την Αγία Γραφή μεταμορφώνεται! Μεταξύ άλλων ο π. Μωυσής είπε: «Η ορθόδοξη πνευματικότητα μας οδηγεί στην υπέρβαση του εγωισμού μας και του φαρισαϊκού ηθικισμού και μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ολοκληρωθούμε σαν  προσωπικότητες, να αγαπήσουμε τον Θεό και τις εικόνες του- τους συνανθρώπους μας- και τότε θα κατανοήσουμε ότι σκοπός μας είναι όχι να νικήσουμε τον άλλον, αλλά να τον κερδίσουμε!»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass