ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

«Let΄s do it» στην επαρχία Φαρσάλων

Δημοσίευση: 16 Απρ 2013 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:36
 ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
 
Για δεύτερη χρονιά η χώρα μας φιλοξένησε τη μεγαλύτερη διεθνή εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let΄s do it» 2013 στην οποία συμμετέχουν 96 χώρες και 7 περίπου εκατ. εθελοντών.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά σ΄ αυτή την παγκόσμια περιβαλλοντική δράση συμμετείχε και ο Δήμος Φαρσάλων.
Στη δράση που οργάνωσε και συντόνισε ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχαν περίπου 20 τοπικοί φορείς, μεταξύ των οποίων σχολεία Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης, πολιτιστικοί, κοινωνικοί, αθλητικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι απ΄ όλη την πόλη. Τα 400 και πλέον άτομα που συμμετείχαν, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, κατόρθωσαν να καθαρίσουν τους 13 άξονες, στους οποίους είχε χωριστεί η πόλη των Φαρσάλων. Εκτός της πόλης των Φαρσάλων πραγματοποιήθηκαν και περιβαλλοντικές δράσεις στις Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, Βαμβακούς, Κάτω Βασιλικών, Μεγ. Ευυδρίου, Ναρθακίου, Πολυδαμείου, Ρευματιάς και Βασιλί.
Τους εθελοντές που κατέκλυσαν την πλατεία Δημαρχείου καλωσόρισε η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Δέσποινα Συροπούλου δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ, η οποία τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους. Μια συμμετοχή, όπως ανέφερε, που προάγει τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, δίνοντας έτσι τη δύναμη στη δημοτική αρχή να συνεχίσει. Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Κθαριότητας του Δήμου για τη συνδρομή τους καθώς και το Α.Τ. Φαρσάλων για τη δική τους συμβολή ώστε να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η εθελοντική δράση.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και η επιτυχία που σημείωσε στον Δήμο μας η εθελοντική δράση «Let΄s do it» φανερώνει την ευαισθησία των δημοτών γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα και καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τι μπορεί να επιτευχθεί όταν Δήμος και πολίτες συνεργάζονται ως μία ομάδα με κοινό σκοπό». Ευχήθηκε καλή συνεργασία σ΄ όλους και έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης της δράσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών, τοπικοί σύμβουλοι.
Οι φορείς και σύλλογοι που συμμετείχαν στη δράση στην πόλη των Φαρσάλων ήταν οι εξής:
Αιμοδοτικός Σύλλογος, Αχιλλέας Φαρσάλων, Αναγέννηση Φαρσάλων, Γ.Σ. Φαρσάλων, Ακαδημία Αχιλλέα, Εμπορικός Σύλλογος, Ενεργοί Πολίτες, Πρόσκοποι και Οδηγοί, Σύλλογοι Πολυτέκνων, Αργιθεατών, Ηπειρωτών, Μικρασιατών, Ντόπιων, Τριτέκνων, Χορωδία Φαρσάλων, Φιλαρμονική Φαρσάλων, Ακαδημία Πολιτών, Ιεραποστολή και Σχολεία Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass