Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Βιρβιδάκης: Η ανάπτυξη έρχεται μόνο με πολιτικές...

Δημοσίευση: 25 Απρ 2013 15:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:51

«Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Δεν είναι μείγμα ευχών και προσευχών. Επιτυγχάνεται με υλοποίηση πολιτικών» επεσήμανε σε δηλώσεις του στην "Ε" ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος μετείχε σήμερα στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας για την νέα Αναπτυξιακή Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ενώ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ του υπουργείου, Γιώργος Γιαννούσης, υπογράμμισε: «από δω και πέρα η ευημερία δεν θέλουμε να προέρχεται από δάνεια αλλά από την παραγωγικότητα» και προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία.

Επίσης, ο αρμόδιος υφυπουργός επεσήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα- ένα για την κάθε Περιφέρεια-να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες της κάθε Περιφέρειας ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εξάλλου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε -δίνοντας και το στίγμα της πολιτικής του για την Θεσσαλία- ότι το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και σε αυτό στοχεύει η Περιφέρεια. «Για να πετύχουμε η ατομική ευθύνη του καθενός πρέπει να γίνει εθνική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα για την νέα προγραμματική περίοδο έχει εξασφαλίσει το πόσο των 20,5 εκ. ευρώ συν τα κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις και την περίοδο αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια ανάλογων συνεδρίων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας προκειμένου στα τέλη Ιουνίου να ξεκινήσει ο ανεπίσημος διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε τον Οκτώβριο να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για το ΕΣΠΑ. Ενώ η στόχευση είναι από τις αρχές του 2014 να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις των έργων.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα με εισηγήσεις εκπροσώπων υπουργείων, φορέων, αυτοδιοικητικών, και κοινωνικών εταίρων.