ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΡΡΕΥΣΕ ΧΘΕΣ ΠΛΑΪ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Πρωτομαγιά στο δάσος Πλατανουλίων

* ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2013 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:03
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Για μια διαφορετική «Πρωτομαγιά» λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας με τις ημερομηνίες να διαφοροποιούν τη γιορτινή και ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα άλλων χρόνων πέρασαν όσοι επισκέφθηκαν χθες το Δάσος Πλατανουλίων «Ρουμάνι».
Ο πρόεδρος Δένδρων - Πλατανουλίων - Αγίας Σοφίας κ. Χρήστος Τασιούλας και το τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανουλίων και τον Δήμο Τυρνάβου, χρόνια τώρα, προσέχουν το Δάσος ως κόρη οφθαλμού.
Το δάσος Πλατανουλίων είναι το μοναδικό παραπήνειο αυτοφυές δάσος 500 στρεμμάτων. Είναι ανάγκη να αναδειχθεί και να προστατευθεί από όλες τις θεσμικές αρχές του τόπου και να γίνει χώρος έκφρασης πολιτισμού για τους κατοίκους της περιοχής και όλης της Ελλάδας. Είναι το μοναδικό δάσος με βελανιδιές στον κάμπο και μάλιστα με ένα σπάνιο είδος βελανιδιάς το οποίο είναι είδος προς εξαφάνιση.
Στον χώρο υπάρχουν και άλλα είδη δένδρων όπως φτελιές (καραγάτσια), κουτσουπιές, αγριόλευκες και πλατάνια. Εδώ και χρόνια μετά από αγανάκτηση για την πολυετή καταστροφή του δάσους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων πήρε την απόφαση να βοηθήσει να σωθεί.
Είναι μοναδικό απομηνάρι αρχαίου δάσους που κάλυπτε προφανώς χιλιάδες στρέμματα στο παρελθόν.
Βρίσκεται στη θέση Ρουμάνι και περιτριγυρίζεται από τον ποταμό Πηνειό στην απέναντι όχθη στο ύψος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Λάρισας (δημόσιο ΚΤΕΟ).
 Από Λάρισα η διαδρομή είναι: Λάρισα – εθνική οδός προς Τύρναβο διασταύρωση αριστερά προς Δένδρα και συνέχεια προς Πλατανούλια. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τα Πλατανούλια και στη συνέχεια οι πινακίδες του συλλόγου θα σας πάνε μέχρι το δάσος «Ρουμάνι». Συνολική απόσταση Λάρισα – δάσος « Ρουμάνι» 15 χλμ. Αξίζει να προσέξουμε να μην πατήσουμε τις νεόφυτες βαλανιδιές και να μην αφήσουμε τα σκουπίδια στο δάσος.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass