ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ - ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Εύσημα στο Οινοποιείο Τυρνάβου

* ΣΤΟ 16% ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2013 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:04
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Επίσκεψη εργασίας στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, όπου έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη, τον γενικό διευθυντή κ. Βαγγέλη Σίκαλο και μέλη της διοίκησης.
Στη συνάντηση ο κ. Ραψανιώτης έκανε αρχικά μια εκτενή αναφορά στη θετική πορεία του συνεταιρισμού παραθέτοντας και στοιχεία.
Επίσης ο κ. Ραψανιώτης επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον κ. Αγοραστό και την κ. Καραλαριώτου για την άμεση και ουσιαστική συμπαράστασή τους στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν στον συνεταιρισμό, αλλά και το υγιές συνεταιριστικό κίνημα γενικότερα.
Ο πρόεδρος του Οινοποιείου ενημέρωσε επίσης, δίνοντας τα τελευταία στοιχεία ότι το πρώτο τετράμηνο του 2013 οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε σύγκριση με πέρυσι κατά 16%. Μια αύξηση σημαντική για την οποία ο κ. Ραψανιώτης ευχαρίστησε επίσης και όλους τους καταναλωτές για την προτίμησή τους.
Ο κ. Αγοραστός από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που γίνεται τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας. Μάλιστα έδωσε στοιχεία έρευνας όπου 7 στους 10 πολίτες προτιμούν τα ντόπια προϊόντα. «Αυτό σημαίνει, συνέχισε ο κ. Αγοραστός, ότι πέρα από την προώθηση των προϊόντων μας, υπάρχουν και νέες θέσεις εργασίας. Για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας προβάλλει τα ντόπια προϊόντα και οι πολίτες ανταποκρίνονται». Σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια της προβολής αυτής παίζει και η πιστοποίηση των ντόπιων προϊόντων γεγονός που εξασφαλίζει και την ποιότητά τους.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Οινοποιείου.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης έκαναν δηλώσεις στην «Ε». Ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τον χρόνο. Εδώ στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό υλοποιήθηκε έγκαιρα μια επένδυση, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Γενικότερα, χρειάζονται πιο γρήγορες διαδικασίες έτσι ώστε τα προγράμματα που είναι για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ντόπιων ελληνικών προϊόντων αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας να πάνε γρηγορότερα, έτσι ώστε να έρχονται τάχιστα τα θετικά αποτελέσματα και η προστιθέμενη αξία των προγραμμάτων αυτών. Διότι όταν χάνεται πολύτιμος χρόνος χάνονται και τα συνδετικά πλεονεκτήματα. Συνεπώς πρέπει να αυξήσουν ταχύτητα όλες οι υπηρεσίες αλλά και το υπουργείο στην αποπληρωμή όλων των υγειών επενδυτικών πρωτοβουλιών».
Η κ. Καραλαριώτου δε τόνισε: «Επισκεφθήκαμε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου για να ενημερωθούμε από την πορεία του συνεταιρισμού, αλλά και να δούμε από κοντά τις εργασίες δείχνοντας στην πράξη το ενδιαφέρον μας για την πορεία των εργασιών και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Πέρα από το κομμάτι των υποδομών ενημερωθήκαμε από κοντά για την πορεία του συνεταιρισμού και επαναλάβαμε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη υγιείς επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα. Όπως παλιότερα έτσι και στο μέλλον ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε προγραμματίσει δράσεις προβολής των ντόπιων προϊόντων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα μέλη της διοίκησης κ. Θωμάς Κακάλης και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου, Βασίλης Σκουταράς, Χρήστος (Ζαχαρίας) Γκουντελίτσας, Δημήτρης Αγραφιώτης και το πρώην στέλεχος του συνεταιρισμού κ. Γιώργος Παπαλέξης.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass