ΠΟΛΛΑΠΛΑ TA ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ "ΟΛ.ΚΙΣ." ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ RENNES

Τουριστική προβολή της Λάρισας στη Γαλλία

* Συνεργασίες και εκτενής παρουσίαση του νομού ως πολυμορφικό προορισμό για το γαλλικό κοινό

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 1:02

 

Στην ετήσια διεθνή τουριστική έκθεση στην πόλη Rennes (κάτω Νορμανδία) της Γαλλίας από τις 21 έως τις 28/1/2016 έλαβε μέρος 9μελής επιχειρηματική αποστολή του Δικτύου Τουριστικών επιχειρήσεων Ολύμπου Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) με τον πρόεδρό της κ. Νίκο Ντάγκα. Ο σκοπός της επιχειρηματικής αποστολής επίσκεψης ήταν διπλός, τόσο για την τουριστική προώθηση της περιφερειακής ενότητας Λάρισας στη συγκεκριμένη έκθεση, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Γαλλίας μετά αυτής του Παρισιού, όσο και η πολυεπίπεδη δικτύωση με φορείς διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος.

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση υπήρχε περίπτερο με μοναδικό προορισμό τη Θεσσαλία - Λάρισα, το οποίο στήθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Τουρισμού του Κολεγίου Charles-François Le Brun της Κουτάνς της περιοχής της κάτω Νορμανδίας για την παρουσίαση και την προώθηση των διαθέσιμων πακέτων τουρισμού της περιοχής μας. Το ΔΙΚΤΥΟ συνεργάζεται με το προαναφερόμενο κολέγιο από διετίας και φοιτητές και καθηγητές του έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκαν :

* Συναντήσεις με τον τουριστικό πράκτορα της περιοχής κ. Ζοέλ Ρεζέ ο οποίος ειδικεύεται στον "συμμετοχικό τουρισμό", με τουριστικούς πράκτορες που πωλούν πακέτα "συμμετοχικού τουρισμού", με το Γενικό γραφείο διαχείρισης τουριστικής προβολής του Νομού της Μάγχης και τον πρόεδρο του κ. Benjamin Tetart.

* Συνάντηση με το Γραφείο Πληροφόρησης του Κόλπου του Σαν Μισέλ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 μετά τα ολοκληρωμένα έργα παρέμβασης για τη διατήρηση του μνημείου Πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, του Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont-Saint-Michel), το οποίο δέχεται έναν όγκο 2.500.000 επισκεπτών ανά έτος.

* Συνάντηση με την υπεύθυνη διαχείρισης του ποιοτικού σήματος της CléVacances κ. Anne Boiffard, με την οποία το ΔΙΚΤΥΟ ΟΛ.ΚΙΣ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης ως ο δεύτερος συνεργάτης εκτός Γαλλίας μετά την Ιρλανδία και ο πρώτος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα.

* Επαφές με τον πρόεδρο του συλλόγου "Καλημέρα", ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της RENNES πάνω από 40 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώθηκε κλήρωση ενός δωρεάν ταξιδιού για δύο άτομα για μία εβδομάδα στην περιοχή μας. Το γεγονός αυτό προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών αλλά και συμμετοχών. Από τα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ προσφέρθηκαν ενθύμια, φυσικά τοπικά προϊόντα από μικρές επιχειρήσεις της περιοχής και αναμνηστικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Αγιάς και το Επιμελητήριο Λάρισας.

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ

Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επαφών προέκυψαν :

* Συμφωνία για την ανταλλαγή φοιτητών μέσω του προγράμματος Εράσμους+ για μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γαλλία στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο του 2016.

* Σε επίπεδο Δήμων, ο δήμος Αγιάς ξεκίνησε ήδη τη συνεργασία με την φιλοξενία φοιτητών για τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικά project και στην ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους την οποία θα συνεχίσει και την χρονιά του 2016.

Παρά την μικρή καθυστέρηση της επιστροφής της αποστολής λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 26 Ιανουαρίου στο Παρίσι, επιτυχία της αποστολής θεωρείται η σύναψη ήδη δύο συνεργασιών και η παρουσίαση του Θεσσαλικού προορισμού ως έναν ασφαλή, κοντινό και πολυμορφικό προορισμό για το γαλλικό κοινό, το οποίο λόγω των τελευταίων γεγονότων έχει αποκλείσει παλαιότερους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Τουρκία, το Μαρόκο κα.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν οι επιχειρήσεις μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ : Olympus Andeventures - Νίκος Ντάγκας (Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ) Βελίκα, Ξενώνας ΗΩΣ - Κώστας Δαρούσης – Σκήτη, παιδότοπος - Σοφία Καρανίκα - Αγιόκαμπος, Hotel Vlasis - Μαρία Αποστολίδου και Ελένη Πολίτη - Στόμιο, παραγωγή παραδοσιακού γιαουρτιού και φέτας - Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος - Βαλανίδα, ενοικιαζόμενα Δωμάτια - Στέφανος Κορδίλας- Βελίκα , Hotel Κούρια - Σωτήρης Κούριας, Αμπελάκια, "Περί Ορέξεως" εστιατόρια, Βασίλης Παναγούλης, ενώ στη διερμηνεία βοηθούσε η κ. Παναγιώτα Σάρρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass