Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

«Να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης με την κυβέρνηση»

*«Μόνο ο θεός θα τους φωτίσει. Όμως θα πρέπει πρώτα να πάνε στην εκκλησία» * Ιδιαίτερη αναφορά στον Στέλιο Γιαννούλα του 3ου ορόφου που συνταξιοδοτείται

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 21:26 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Φεβ 2016 21:28

Του Κώστα Γκιάστα

Τη σύναψη ενός σύμφωνου συμβίωσης για την αποφυγή… διαζυγίου που θα έχει δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, πρότεινε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρης Αδάμ, αναφερόμενος στη σχέση επιχειρηματικότητας - κυβέρνησης, στο πλαίσιο της αποψινής βραδινής εκδήλωσης για την πρωτοχρονιάτικη πίτα που διοργάνωσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου στο εντευκτήριο του κτιρίου.

«Δυστυχώς υπάρχει μια λάθος πολιτική προσέγγιση γύρω από την επιχειρηματικότητα. Αυτό που αισθανόμαστε είναι πως η αντιμετώπιση της κυβέρνησης έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και όχι αναπτυξιακό» τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του και το ανέλυσε.

«Αν αναπτυχθούν οι εταιρίες θα υπάρξουν προσλήψεις και θα μειωθεί η ανεργία. Παράλληλα έτσι θα επιτευχθεί και ο στόχος των εισπράξεων από την εκάστοτε κυβέρνηση, που είναι κατανοητός. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην παραγωγή, τις εξαγωγές και τον πρωτογενή τομέα. Ακόμα και οι καταναλωτές θα πρέπει να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις» υπογράμμισε.

«Σήμερα δυστυχώς η σχέση επιχειρηματικότητας – κυβέρνησης βρίσκεται σε μια μορφή διαζυγίου. Θα πρέπει να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια συζήτησης και μόνο ο θεός θα πρέπει να τους φωτίσει. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να πάνε εκκλησία» και συνέχισε παραθέτοντας αριθμούς. «Από το 1975 μέχρι σήμερα παράχθηκαν 119 χιλιάδες νόμοι. Δηλαδή 3.132 νόμοι κάθε χρόνο, 8,6 ημερησίως. Επίσης για το ίδιο διάστημα έχουν παραχθεί 250 φορολογικοί νόμοι. Στο ίδιο αντίστοιχο διάστημα στις ΗΠΑ 10 φορολογικά νομοσχέδια» αφήνοντας τα σχόλια για το κοινό.

Στον λόγο του αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν, στάθηκε στον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό «για την εξαιρετική συνεργασία καθώς στο ότι σε κάθε κάλεσμα ανταποκρίνεται. Ο περιφερειάρχης γίνεται ένας από εμάς όταν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι».

Ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή Λάρισας για την πολύ καλή συνεργασία και τους βουλευτές κ. Κέλλα, Μπαργιώτα αφού «σε κάθε κάλεσμα έρχονται μας ακούνε και μεταφέρουν τις ανησυχίες μας στη Βουλή».

Μίλησε για τη σπουδαιότητα των επιστημονικών φορέων απευθύνοντας ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κατσαρό, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Μακρυγιάννη και τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Τσιώνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Στέλιο Γιαννούλα του 3ου ορόφου που συνταξιοδοτείται μετά από 35 χρόνια. «Το Επιμελητήριο ήταν ανοιχτό εφτά ημέρες την εβδομάδα και οφείλεται στη δική του παρουσία» είπε συγκεκριμένα.

Τέλος ευχαρίστησε τον διευθυντή του ΙΚΑ Λάρισας, κ. Σταυροθεόδωρο, τον διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Ταμπάρα, την περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Τσιούρβα και τον διευθυντή Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας κ. Μίχο.

Ο κ. Αδάμ με αφορμή το γεγονός πως φέτος συμπληρώνει 10 συναπτά έτη στη διοίκηση του Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και πως πρόσφερε τον καλύτερό του εαυτό ανιδιοτελώς. Το 2016 είναι μια χρονιά εκλογών αλλά ο ίδιος δήλωσε προβληματισμένος λέγοντας πως το πιθανότερο είναι να σταματήσει να εμπλέκεται με τη διοίκηση.

*Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός που μεταξύ άλλων σημείωσε πως υπάρχει έλλειψη θάρρους από την κυβέρνηση για αλλαγή μοντέλου η οποία θα φέρει επενδύσεις.

Ο βουλευτής ΝΔ κ. Κέλλας υπογράμμισε πως «θα πρέπει να σκεφτόμαστε το αύριο γιατί αν συνεχίσουμε έτσι τότε τα χειρότερα έρχονται» αποκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τη φωνή της κοινωνίας.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Μπαργιώτας είπε ότι «η ζωή δημιουργεί ανάγκες και οι ανάγκες ευκαιρίες. Είναι ώρα ανασύνταξης και να πιστέψουμε στον εαυτό μας».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάρισας κ. Νταής ανέφερε πως «το επιχειρείν με όλες τις κυβερνήσεις ήταν και είναι δύσκολο καθώς η γραφειοκρατία το στραγγαλίζει».

Τέλος ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου είπε: «Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών όλοι. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για κάτι καλό».

Παρόντες εκτός των προαναφερθέντων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαχαραλάμπους, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Πόλη του Αύριο» κ. Τζανακούλης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Βούλγαρης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής όσο και άνθρωποι από το σύνολο των παραγωγικών τάξεων και των επιχειρηματικών φορέων του νομού. Την Ιερά Μητρόπολη εκπροσώπησε ο πατέρας Ραφαήλ που ευλόγησε και την πίτα του Επιμελητηρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass