ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ:

Μειώσεις συντάξεων και εκπτώσεις στο ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 0:02

ΑΘΗΝΑ

Μετά τις ενστάσεις των θεσμών για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό, έχει ήδη κατατεθεί από την Ελλάδα το πρώτο δείγμα των αντιπροτάσεών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το plan B που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις συντάξεων αλλά και γενναίες εκπτώσεις σε βασικές επιλογές του ασφαλιστικού σχεδίου.

Παράλληλα, επιδιώκει να υπάρχει μία έστω μικρότερη αύξηση των εισφορών, της τάξεως της 1 μονάδας, αλλά και να καλυφθεί η «τρύπα» των 150-300 εκατ. ευρώ που δημιουργείται μέσα από κλιμακωτές μειώσεις στις επικουρικές.

Επιπλέον, στο τραπέζι θα πέσει και πρόταση για αυστηρότερο πλαφόν στους δικαιούχους πολλών συντάξεων, στα 2.500 ευρώ για το συνολικό εισόδημα του συνταξιούχου (κύριες, επικουρικές, μερίσματα κτλ.).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένονται επίσης υπαναχωρήσεις και σε ό,τι αφορά το ύψος της εθνικής σύνταξης, για όσους συνταξιοδοτούνται με λιγότερα από 20 χρόνια ασφάλισης.

Το κεντρικό σενάριο προβλέπει μειώσεις από 2% έως 30% σε περισσότερες από 800.000 επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ. Βάσει του σχεδιασμού, η πλειονότητα των συνταξιούχων που θα θιγούν- περίπου 692.000- λαμβάνει επικουρική σύνταξη από 150 έως 270 ευρώ και με τις μειώσεις το ποσό της σύνταξης δεν θα ξεπερνά τα 195 ευρώ.

Τέλος, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπαναχώρηση στα προβλεπόμενα ποσοστά αναπλήρωσης. Τα νέα ποσοστά, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα ξεκινούν από το 0,7% για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης και θα καταλήγουν το πολύ στο 1,8%, στα έτη ασφάλισης πάνω από 40.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass