ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Νέα κριτική Μανώλη κατά Κολλάτου

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 21:47

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στο Δήμο Τεμπών σε ότι αφορά το Κτηματολόγιο στην περιοχή. Απαντώντας στην επιστολή του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Μανώλης χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις του δημάρχου ότι είναι «έκθεση ιδεών», για το γραφείο Κτηματολογίου, « αν δεν άφηνε αιχμές για διχαστικές αντιπαραθέσεις και προσπάθεια διχασμού των τοπικών κοινωνιών εκ μέρους της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Μανώλης απευθυνόμενος στον κ. Κολλάτο συνεχίζει: « Είναι διχασμός το ενδιαφέρον μας, για μια καλύτερη και ίση μεταχείριση των κατοίκων του δήμου μας; Μήπως κρίνει, ο κ. Κολλάτος, «εξ ιδίων τα αλλότρια» και προσπαθεί για μία ακόμη φορά τις δικές του αστοχίες να τις μεταθέσει στην αντιπολίτευση, νομίζοντας ότι μ΄ αυτό τον τρόπο θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη αυτός και η παράταξή του;

Κατανοούμε τον εκνευρισμό, την αγωνία, το άγχος και τις ανασφάλειές που διακατέχουν τον κ. Κολλάτο, αλλά έχουμε επιλέξει σαν αντιπολίτευση οι θέσεις μας, οι παρεμβάσεις μας και οι διαφωνίες μας να μη μένουν στους τέσσερις τοίχους των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, αλλά να δημοσιοποιούνται ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Έτσι θα πορευθούμε μέχρι το τέλος της δημοτικής μας θητείας, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Κολλάτο».

Και ο κ. Μανώλης συνεχίζει: «αναφορικά με τα όσα έγραψε ο δήμαρχος Τεμπών τα υπόλοιπα που αναφέρει στην απάντησή του θέλω να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον δε νοιώθω, σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης, την ανάγκη επιβεβαίωσης από τη δημοτική μου ομάδα και από την τοπική κοινωνία. Ξεχνά ο κ. Κολλάτος ότι, η υποψηφιότητα μου προέκυψε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όχι πίσω από πόρτες βουλευτών και κομματικών στελεχών, όπως προέκυψε η δική του υποψηφιότητα το έτος 2010.

Δεύτερον πράγματι ένας από τους λόγους, που καταθέσαμε ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ήταν διότι η δημοτική αίθουσα στον Πυργετό παραχωρήθηκε δωρεάν στην Κτηματολόγιο Α.Ε. Θεωρήσαμε ως υποχρέωσή μας απέναντι στους κατοίκους του δήμου μας, να διεκδικήσουμε την καταβολή μισθώματος από την Κτηματολόγιο Α.Ε., διότι ενώ οι κάτοικοι του δήμου μας θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά, η Κοινοπραξία θα επιβαρυνθεί με ελάχιστο κόστος λειτουργίας, αλλά με μεγάλο οικονομικό όφελος. Αυτό θεωρήθηκε από μας άδικο και ανήθικο απέναντι στους δημότες μας.

Όμως ο δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι είχαν άλλη άποψη για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους!

Τρίτον ζητήσαμε από το δήμαρχο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ζητήσει από την Κτηματολόγιο Α.Ε. παράλληλα με τον Πυργετό, τη λειτουργία γραφείων σε αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Γόννων και πρώην Δημαρχείου Νέσσωνος. Σε αυτή τη συγκεκριμένη πρότασή μας ο κ. Κολλάτος, διέκρινε προσπάθεια διχασμού της τοπικής κοινωνίας!

Οι μόνες προσπάθειες διχασμού που εκπορεύονται από μας αφορούν την μιζέρια και την κουτοπονηριά».

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ»

Και ο κ. Μανώλης συνεχίζει: «τέταρτον μας κατηγορεί ο κ. Κολλάτος, ότι είμαστε απόντες από κάθε εκδήλωση και προσπάθεια διεκδίκησης του δήμου και δεν έχουμε ποτέ καταθέσει μία αναπτυξιακή πρόταση. Μα πώς να είμαστε παρόντες όταν δεν μας καλεί ή μας καλεί την τελευταία στιγμή, μη αφήνοντας το περιθώριο ούτε σκέψης για παρουσία μας. Πρόσφατο παράδειγμα η κοπή της ετήσιας πίτας στα ΚΑΠΗ Αιγάνης, Πυργετού και Ραψάνης, όπου δεν μας κάλεσε (θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλες πολλές περιπτώσεις). Επίσης οι προτάσεις μας για έργα είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και αν δεν τις θυμάται ας ανατρέξει εκεί.

Τέλος είχαμε δεσμευθεί ότι θα ενημερώσουμε τους πολίτες για τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη του Κτηματολογίου Α.Ε. κ. Δαραλιώτη και ενημερώσαμε ως οφείλαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεμπών, να επικοινωνήσει με τους τοπικούς προέδρους ώστε να αρχίσουν -σε πρώτη φάση- να καταγράφουν σε καταστάσεις τους κατοίκους που αδυνατούν να μετακινηθούν, ώστε στη συνέχεια υπάλληλος της αναδόχου κοινοπραξίας να μεταβεί επί τόπου και να παραλάβει τις αιτήσεις. Σε δεύτερη φάση η υπεύθυνη του προγράμματος, μας υποσχέθηκε να ζητήσει από την ανάδοχο να λειτουργήσει επικουρικά γραφείο και σε άλλες δημοτικές ενότητες. Για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση κ. δήμαρχε».

Και ο κ. Μανώλης καταλήγει: «Κλείνοντας να τονίσουμε , ότι αποδεικνύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια κ. Κολλάτε ότι στηρίζουμε την Κτηματογράφηση του Δήμου μας και επιδιώκουμε οφέλη ΜΟΝΟ για τους δημότες μας, χωρίς διχαστικές αντιπαραθέσεις, τις οποίες μόνο εσείς βλέπετε».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass