Ο ΣΘΕΒ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ

Όμηροι των κινητοποιήσεων οι θεσσαλικές επιχειρήσεις

* Άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων και προσώπων…

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 0:08

Την αγωνία του για το συνεχιζόμενο κλείσιμο των εθνικών οδών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων εκφράζει με επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ο ΣΘΕΒ κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση για την εξεύρεση άμεσης λύσης με δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών άρχισαν να δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων και προσώπων στη χώρα.

Με την επιστολή του ο ΣΘΕΒ εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των επιχειρήσεων μελών του, για το καθεστώς ομηρίας που έχουν επιβάλλει στο σύνολο της κοινωνίας μας οι αγρότες με το κλείσιμο βασικών οδικών αξόνων στα ηπειρωτικά της χώρας αλλά και πολλών εισόδων – εξόδων στο βόρειο τμήμα αυτής.

"Αν και κατανοούμε τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, επισημαίνεται στην επιστολή, διαφωνούμε κάθετα με τη μέθοδο διεκδικήσεων που επιλέγουν για μια ακόμη φορά οι αγρότες, όταν μάλιστα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια διεθνή χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση της οποίας οι επιπτώσεις στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα εμφανείς.

Με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και με ήδη προβληματική τη διακίνηση στο εσωτερικό οδικό δίκτυο (έπειτα και από το κλείσιμο των Τεμπών), θα προστεθούν νέα προβλήματα για τις Θεσσαλικές επιχειρήσεις, εκτός αυτών που έχουν ήδη δημιουργήσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι προφανές ότι απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα πολλών εγχώριων βιομηχανιών και η απώλεια ξένων αγορών και πελατών, ιδιαίτερα για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών απευθύνει έκκληση στους αγροτικούς φορείς για αναστολή των κινητοποιήσεων τους και ζητά από την Κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση. Αφενός, να αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση μέσα από ειλικρινή διάλογο μεταξύ όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και των αγροτικών φορέων για την άρση του αδιεξόδου για την χώρα και τις επιχειρήσεις και αφετέρου να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των πολιτών και τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό ας αναλογισθεί και τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έχει η συνέχιση των κινητοποιήσεων αυτών".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass