ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ

Επιχορήγηση έως 500 € τον μήνα σε εργοδότες από τον ΟΑΕΔ

* Για 9 +9 μήνες η διάρκεια της επιχορήγησης - Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις και οι ωφελούμενοι

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 0:09

Πρόγραμμα για 15.000 μακροχρόνια ανέργους, δηλαδή για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ περισσότερο από 12 μήνες και έχουν ηλικία άνω των 50 ετών πρόκειται να ξεκινήσει ο Οργανισμός στ τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Το πρόγραμμα είναι πλήρους απασχόλησης και οι 15.000 νέες θέσεις επιχορηγούμενης εργασίας, εκ των οποίων αρκετές θα καλύψουν και το ν. Λάρισας, απευθύνεται σε μία ηλικιακή κατηγορία που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά και εκπλήρωσης των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η έγκριση του προγράμματος δόθηκε προχθές από το ΔΣ του ΟΑΕΔ και εντός των ημερών θα βγει η προκήρυξη.

Πρωτίστως να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και γενικά εργοδότες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού.

Το πλήθος των εργαζομένων της επιχείρησης υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των ετήσιων μονάδων εργασίας (αριθμός εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών), μέσα στις οποίες συνυπολογίζεται και το προσωπικό με σχέση μερικής ή εποχικής απασχόλησης (αντιπροσωπεύοντας κλάσμα ΕΜΕ). Οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις (στο πρόγραμμα).

ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, να διαθέτουν συμπληρωμένο ατομικό σχέδιο δράσης και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με όσα αναμένεται να ορίσει η δημόσια πρόσκληση. Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα προσληφθούν με σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη.

Οι συγκεκριμένοι άνεργοι όμως, ενόψει της δημόσιας πρόκλσηςη απαραιτήτως θα πρέπει να συμπληρώσουν βιογραφικό σημείωμα ή όσοι ήδη το διαθέτουν, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους με τους εξής τρόπους:

1. Μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr) - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Είσοδος πιστοποιημένου χρήστη- Βιογραφικό Σημείωμα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να έχουν κλειδάριθμο και αν δεν το έχουν θα πρέπει να το προμηθευτούν από το ΚΠΑ της περιοχής τους.

2. Με επίσκεψη στους εργασιακούς συμβούλους του ΚΠΑ στο οποίο ανήκουν, με την βοήθεια των οποίων θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους σημειώματος.

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Εφόσον ο προσλαμβανόμενος απασχοληθεί (εκτάκτως και με δική του ευθύνη) κάποιον μήνα για λιγότερο από 25 ημέρες, το ποσό της επιχορήγησης που θα λάβει η επιχείρηση για τον μήνα αυτό μειώνεται κατά 1/25 για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, μεταξύ των οποίων οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας. Οι αποζημιώσεις αυτές καταβάλλονται τον μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι 9 μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον 9 μήνες εφόσον ο εργοδότης υποβάλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης. Οι εργοδότες δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας καθώς και το προϋπάρχον προσωπικό τους για το οποίο έχουν δεσμευθεί (μέσω της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής) τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass