ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Εξαντλήθηκαν οι αντοχές των Λαρισαίων εμπόρων

* Την αλληλεγγύη και την ενότητα των μελών ζήτησε η διοίκηση της ΕΣΛ κατά την κοπή πίτας του συλλόγου

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 0:08 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Φεβ 2016 1:01

 

Μήνυμα ενότητας ενόψει της φορολογικής και ασφαλιστικής επίθεσης που δέχεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έστειλε προχθές η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Λάρισας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου, που διεξήχθη στο "Μπαράκι του Μύλου" ο πρόεδρος του ΕΣΛ Γιώργος Τσιαπλές, επισημαίνοντας πως οι αντοχές των περισσότερων επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί, ζήτησε την ομοψυχία και την ενότητα όλων των μελών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δομική κρίση επιβίωσης που πλήττει το εμπόριο, αναφέρθηκε στην επιτυχία της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου για να μπει ένα τέλος στην εξαθλίωση και στη φτωχοποίηση της κοινωνίας και διεμήνυσε πως αν χρειαστεί ο εμπορικός κόσμος με την αλληλεγγύη και την ενότητα να αντισταθεί μέχρι εσχάτων για την αναστροφή της δυσοίωνης πορείας στην εμπορική επιχειρηματικότητα.

Οι έμποροι και οι υπόλοιποι μικρομεσαίοι της αγοράς στείλαμε προσφάτως προς κάθε κατεύθυνση ένα ηχηρό μήνυμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί αν και κατά πόσο οι παραλήπτες το έλαβαν σοβαρά υπόψη. Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι ο δρόμος για νέες δυναμικότερες αντιδράσεις έχει ήδη χαραχτεί»…

Άξιο μνείας είναι ότι ο κ. Τσιαπλές έκοψε την πίτα του συλλόγου, με τον πρώην πλέον αντιπρόεδρο της ΕΣΕΕ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας κ. Ν. Τζίκα, την πολυετή συνδικαλιστική προσφορά του οποίου εξήρε με θερμά λόγια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Παν. Νταής και Δημ. Δεληγιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Δημ. Παληογιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημ. Κατσαρός, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαν. Μακρυγιάννης, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Βασ. Πινακάς, ο διευθυντής του περιφερειακού τμήματος του ΟΑΕΕ Λάρισας Δημ. Ταμπάρας, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημ. Παπαποστόλου, ο επίτιμος πρόεδρος του ΕΣΛ Αναστ. Γιαννούλης, πολιτευτές, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της πόλης και διοικητικά συμβούλια των εμπορικών συλλόγων Φαρσάλων, Τυρνάβου, Ελασσόνας , Βόλου και Αλμυρού.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ευχές προς τη διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου έστειλαν οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ Μαξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραστούν.

Στην επιστολή του ο κ. Χαρακόπουλος ευχήθηκε "το νέο έτος να αποδειχθεί περισσότερο ελπιδοφόρο από αυτό που αφήσαμε πίσω μας και η πατρίδα μας να βρει επιτέλους το δρόμο προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Οι πληγές που πρέπει να γιατρέψουμε είναι πολλές, αλλά ο ελληνισμός έχει αποδείξει ότι διαθέτει τα ιστορικά αποθέματα για να ανταπεξέλθει και στις μεγάλες εθνικές προκλήσεις. Είμαι βέβαιος ότι πλέον πιο ώριμοι, πιο ρεαλιστές, εγκαταλείποντας καταστροφικές ψευδαισθήσεις, το 2016 θα κάνουμε μια νέα αρχή".

Από την πλευρά του ο κ. Κέλλας σημείωνε πως «γνωρίζω καλά ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος του εμπορίου έχει πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές λιτότητας. Τον τελευταίο χρόνο όμως, είναι η πρώτη φορά που ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο άνθρωπος της αγοράς, στοχοποιείται τόσο έντονα. Το ασφαλιστικό σχέδιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, ένα ασφαλιστικό άδικο και αντιαναπτυξιακό, που είναι περισσότερο φορολογικό και καθόλου αναλογικό, δείχνει ότι θα αποτελέσει την χαριστική βολή, στον κλάδο σας, αφού καμία αναλογιστική μελέτη αλλά και καμία ρεαλιστική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει γίνει».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass