Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2016 1:12

 

Απομακρύνθηκαν περισσότερο από τη ζώνη των 50 δολαρίων το βαρέλι οι τιμές του πετρελαίου χθες λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου και της αναμενόμενης αποκατάστασης της πετρελαϊκής παραγωγής από τον Καναδά την εβδομάδα αυτή.
Στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του Brent υποχωρούσαν στα 49,10 δολάρια το βαρέλι, 22 σεντς χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της αγοράς την Παρασκευή. Επίσης στις προσυνεδριακές συναλλαγές της αγοράς εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 11 σεντς στα 49,22 δολάρια το βαρέλι.
. Η ενίσχυση της ισοτιμίας του δολαρίου καθιστά ακριβότερες τις εισαγωγές πετρελαίου από χώρες που θα πρέπει να μετατρέψουν τα εθνικά τους νομίσματα σε δολάρια για να εφοδιαστούν, οπότε η ζήτηση παγκοσμίως περιορίζεται. Στην Αλμπέρτα του Καναδά, εξάλλου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι μονάδες άντλησης πετρελαίου που είχαν αναστείλει τις εργασίες τους λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στις αρχές Μαΐου. Στο μεταξύ εντός της εβδομάδας συνεδριάζουν επίσης οι υπουργοί Πετρελαίου του OPEC στην έδρα του Οργανισμού, στη Βιέννη. Οι πετρελαϊκοί αναλυτές θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αποφασίσουν αλλαγές στην παραγωγή των χωρών τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass