ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ "ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ" ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ

Ασφαλιστικό - φορολογικό "σβήνουν" τους ηλεκτρολόγους

* Κατά 58% μειώθηκε το δυναμικό του συλλόγου τα τελευταία 5 χρόνια - Θα συμμετάσχουν στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2016 16:00
Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν στη συνέλευσή τους τα μέλη Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας… Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν στη συνέλευσή τους τα μέλη Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας…

Τις επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής κρίσης και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε τοπικό αλλά και κλαδικό επίπεδο για την βελτίωση του παρεχόμενου έργου τους , συζήτησαν στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Λάρισας.

Όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ευθύμιο Νάχαμο "ο κλάδος συνεχίζει να υφίσταται τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι στις κατασκευές και την οικοδομή, δοκιμάζονται από την ύφεση ενώ ο σύλλογός τους συρρικνώνεται".

Είναι ενδεικτικό πως από τα 280 μέλη που συγκροτούσαν το σύνδεσμο πριν από πέντε χρόνια σήμερα έμειναν μόνο οι 120. Ο σύλλογός τους έχει χάσει το 58% του ανθρώπινου δυναμικού του, δύσκολα ενσωματώνει νέα μέλη ενώ την ίδια στιγμή "πειρατεία" έχει καταστεί μάστιγα για το επάγγελμά τους.

"Ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην συνάδελφοι και συνταξιούχοι του σωματείου τους, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι υποκλέπτουν το έργο τους, προσφέρουν λάθρα και "μαύρη" εργασία, στερούν από το δημόσιο φορολογικά έσοδα και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για το κλάδο, που σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης δίνει αγώνα επιβίωσης", τόνισε ο κ. Νάχαμος στηλιτεύοντας την πρακτική των "επαγγελματιών" αυτών, κάνοντας παράλληλα έκκληση στις ελεγκτικές αρχές του νομού για την πάταξή της.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στη συνέλευση, που διεξήχθη προχθές το βράδυ στο Επιμελητήριο Λάρισας, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλουν από τη νέα χρονιά, που σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών καθιστούν τις επιβαρύνσεις δυσβάστακτες ασήκωτες και θεώρησαν υποχρέωση να ενημερώσουν τους πολίτες ότι πρέπει να χρησιμοποιούν αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, για την κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης, για τη συντήρηση ή επισκευή της και τη σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών με το ρελέ ασφαλείας. "Η υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος αποτελεί τη μόνη φερέγγυα απόδειξη για τη ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση", ειπώθηκε χαρακτηριστικά ενώ αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών για την ασφάλειά τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τέλος και ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 8ης Δεκεμβρίου, τα μέλη του συνδέσμου αποφάσισαν να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση, που ετοιμάζει η πανελλήνια συνδικαλιστική οργάνωσή της και η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών του ν. Λάρισας.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass