Εκτύπωση αυτής της σελίδας

320 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ… 600 ΔΙΣ.!

Επιδημία… Σώρρα στις εφορίες της Λάρισας

* "Αντιμέτωποι με τη δέσμευση των λογαριασμών όσοι δεν πληρώσουν τις οφειλές"… η απάντηση

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 15:12

Αντιμέτωποι με τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των ακινήτων τους κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες Λαρισαίοι που με τις παραινέσεις του Σώρρα μεθόδευσαν μέσω… εξουσιοδήσεων την απαλλαγή των φορολογικών υποχρεώσεών τους

Από τους 320 "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς" του ν. Λάρισας που εμπιστεύτηκαν τον Αρτέμη Σώρρα και με νομικοφανείς σοφιστείες, αντί να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία, κατέθεσαν εντολή εξουσιοδότησης για την αποπληρωμή των βεβαιωμένων χρεών τους από τα... 600 δισ. δολάρια του προέδρου της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις», οι περισσότεροι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της περιουσίας τους.

Το φαινόμενο της μαζικής υποβολής εξουσιοδοτήσεων στις εφορίες της χώρας, χτύπησε και τη Λάρισα καθώς 319 πολίτες πέρυσι και ένας με την έλευση του νέου έτου, προσήλθαν με τις γνωστές τυποποιημένες αιτήσεις στις οικονομικές υπηρεσίες της πόλης, αποδεχόμενοι "να… τους πληρώσει ο Σώρρας κάθε οφειλή που βεβαιώθηκε ή πρόκειται να βεβαιωθεί εξαιτίας της καταχρηστικής εισδοχής της χώρας μας στα μνημόνια". Κάποιοι από αυτούς μάλιστα προειδοποίησαν τους προϊσταμένους των εφοριών με μηνύσεις, αν δεν προχωρήσουν, ως οφείλουν, στη διαγραφή των οφειλών…

Οι εξώδικες αιτήσεις, που καταλήγουν στο δικαστικό τμήμα των εφοριών της Λάρισας έχουν προδιαγεγραμμένη αντιμετώπιση, με τους υπαλλήλους να ξεκαθαρίζουν με προσωπικές επιστολές στους "ευκολόπιστους" πολίτες, τον τρόπο της αποπληρωμής και τις συνέπειες που απορρέουν από την μη εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δηλαδή παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι χρεωμένοι πολίτες και τους ενημερώνουν ότι το αίτημα δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Με δεδομένη την πρόθεση των ελεγκτικών να εντείνουν φέτος την εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών του Δημοσίου, οι οφειλέτες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση. Ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται οι κατασχέσεις σήμερα φθάνει κατά μέσο όρο τις 500 ανά εργάσιμη μέρα και συνειδητά να μην πληρώνονται οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί μεγάλο ρίσκο.

Να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

EJVDIKO SORRA SEL 15

Σχετικά Άρθρα