Η ΕΣΕΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

«Δεν αλλάζει κάτι επί του παρόντος» στις Κυριακές

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 13:20

«Δεν αλλάζει κάτι επί του παρόντος στην υφιστάμενη λειτουργία της αγοράς», σημειώνεται στο ενημερωτικό έγγραφο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς τα μέλη της σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Παράλληλα όμως, στο έγγραφο που υπογράφει, με εντολή προέδρου, ο διευθυντής και νομικός σύμβουλος της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης, προτείνεται στην Κυβέρνηση «να μελετήσει καλά την απόφαση, ενόψει μελλοντικών νομοθετικών ρυθμίσεων και στους θεσμούς να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν μία ξεχωριστή ημέρα, ως μία καθημερινή».

Επίσης γνωστοποιείται ότι η συνομοσπονδία θα αναμείνει το πλήρες κείμενο της καθαρογραμμένης απόφασης, «ώστε να μελετήσει το σκεπτικό της και να αποφασίσει μαζί με τους εμπορικούς συλλόγους της σε όλη την Ελλάδα, που ξεκίνησαν αυτόν τον δικαστικό αγώνα πριν από δύο και πλέον χρόνια, την στάση της απέναντι στο ισχύον πλαίσιο λειτουργίας των Κυριακών».

Αναλυτικότερα στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "είναι σαφές ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έρχεται να επιλύσει το θέμα δια παντός και βάζει «φρένο» στη κούρσα των 52 Κυριακών. Όχι μόνο καταργεί την Υπ. Απόφαση που απελευθέρωνε τελείως τις Κυριακές αλλά στην ουσία θέτει εκτός Συντάγματος και την ειδική εξουσιοδοτική διάταξη που επιτρέπει στον Υπουργό να δημοσιεύει τέτοιες αποφάσεις. Περαιτέρω και ίσως το σημαντικότερο από όλα, η Κυριακή αντιμετωπίζεται πλέον ως αυτό που είναι, δηλαδή μία ημέρα αναντικατάστατη για την ίδια την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού δεσμού τόσο των εμπόρων που λειτουργούν τα καταστήματά τους, όσο και των εργαζομένων σε αυτά. Ως τέτοια δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα «ρεπό», οποιασδήποτε άλλης ημέρα, είτε για τον εργοδότη, είτε για τον εργαζόμενο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass