ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Παρούσα σε κάθε υγιή επένδυση η Eurobank

* Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων καταλύτες ανάκαμψης * Ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών για τους αγρότες * Νέοι περιφερειακοί διευθυντές στη Λάρισα και τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 9:10 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Φεβ 2017 9:13

Τη στρατηγική του ομίλου, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις υπηρεσίες που προωθεί για τους πελάτες της, απλούς καταθέτες, επιχειρηματίες και αγρότες, παρουσίασαν χθες από τη Λάρισα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της EFG Eurobank Ergasias επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς της τράπεζας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά, αλλά και για να ενημερωθούν για το νέο σύγχρονο μοντέλο εξυπηρέτησης της πελατείας που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει η Τράπεζα με στόχο την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών υιοθετώντας ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η τεχνολογία για την αναβάθμιση των συστημάτων, του δικτύου των καταστημάτων και της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, οι αναπλ. διευθυντές Σταύρ. Ιωάννου, Θεόδ. Καλαντώνη, η γενική διευθύντρια κ. Αθηνά Δεσύπρη και ο γενικός διευθυντής Ιάκωβος Γιαννακλής, απευθυνόμενοι σε ένα ευρύ ακροατήριο επωνύμων επιχειρηματικών στελεχών και παραγωγικών φορέων του νομού, διαβεβαίωσαν πως η τράπεζα θα είναι παρούσα σε κάθε υγιές και βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο και έκαναν ειδική μνεία στα νέα εξειδικευμένα προϊόντα που θα καλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες του αγροτικού τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του κ. Καραβία, ο οποίος αναφερόμενος στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, εκτίμησε πως το 2017 μπορεί να είναι ένα έτος ισχυρού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, προέβλεψε σοβαρές επιχειρηματικές ανακατατάξεις και έθεσε ως προϋπόθεση της επιστροφής στην πραγματική ανάπτυξη το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων. "Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν ισχυρότερες, μεγαλύτερες και πιο δυναμικές επιχειρήσεις, όχι μόνον από οικονομικής, αλλά και από κοινωνικής απόψεως, τόνισε στην ομιλία του.

 «Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες, όμως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας εάν σταματήσουμε τώρα. Για να επιστρέψουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις.

Πρώτον, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Δεύτερον, το τραπεζικό σύστημα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να διαχειριστεί την κληρονομιά της κρίσης, το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Αναφερόμενος στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προωθεί για τον πρωτογενή τομέα ο κ. Καραβίας τόνισε πως «μέσα σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού στις διεθνείς αγορές αγροτικών προϊόντων, η εξέλιξη του ελληνικού αγροτικού κλάδου απαιτεί τη μετάβαση από τον παραδοσιακό αγρότη στον επιχειρηματία αγρότη. Υπό το πρίσμα αυτό έχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών και για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μέλλοντος. Η δέσμη αυτή, καλύπτει κατ’ αρχάς τις πιο βασικές τραπεζικές ανάγκες, με την Κάρτα Αγρότη και τον προνομιακό λογαριασμό αγροτών, στον οποίο μπορούν να πιστώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις. Περιλαμβάνει ακόμα τη δημιουργία Αγροτικών Κέντρων που θα παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του Αγρότη και τη συμμετοχή σε όλα τα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και προγράμματα για νέους αγρότες με προνομιακούς όρους».

Στην ίδια εκδήλωση, οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον επικεφαλής οικονομολόγο της Eurobank δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο στην παρουσίαση μελέτης με τίτλο «Διεθνής Οικονομία και Ελλάδα: Προκλήσεις, Προοπτικές και Ευκαιρίες».

Ο διευθύνων σύμβουλος και τo κλιμάκιο της Διοίκησης της Eurobank διαβεβαίωσαν τους πελάτες ότι στόχος είναι η μέγιστη συμβολή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, στο πλευρό της κοινωνίας, των πελατών με σεβασμό στις ανάγκες τους και λύσεις στα προβλήματά τους καθώς και των εργαζομένων που αποτελούν το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα του Ομίλου.

 Να σημειωθεί ότι τα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας από χθες περιοδεύουν και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας επισκεπτόμενοι καταστήματα του δικτύου όπου ενημερώνονται για θέματα που απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της πελατείας τους, ενώ συζητούν με τα διοικητικά στελέχη της για τα ευρύτερα θέματα της οικονομίας και της τραπεζικής αγοράς. Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης στη Λάρισα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Στο μεταξύ να επισημάνουμε πως η διοίκηση της EFG Eurobank Ergasias προχώρησε στις αρχές του μήνα σε σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο διεύθυνσης στο δίκτυό της στη Θεσσαλία. Οι αλλαγές, που αναδεικνύουν την πελατοκεντρική οργανωτική δομή και την ανθρωπιστική προσέγγιση του ομίλου, σχετίζονται με τη διεύρυνση του αριθμού των περιφερειακών διευθυντών σε τέσσερις, αντί για έναν όπως προέβλεπε χρόνια τώρα το οργανόγραμμα της τράπεζας.

Συνολικά η τράπεζα έχει πλέον 90 περιφερειακούς αντί για 25 που είχε μέχρι πρόσφατα, ο καθένας των οποίων διευθύνει λιγότερα καταστήματα.

Στον ν. Λάρισας συγκεκριμένα έχουν οριστεί δύο περιφερειακοί διευθυντές. Ο Βασίλης Μαντάς που ανέλαβε τα 4 καταστήματα του κέντρου και ο Ιωάννης Τσιανογιάννης που πήρε υπό την εποπτεία του τα άλλα 4 περιφερειακά υποκαταστήματα του νομού.

Στον Βόλο καθήκοντα περιφερειάρχη για όλα τα καταστήματα του ν. Μαγνησίας ανέλαβε ο Βαγγέλης Σταμούλης. Η Δυτική Θεσσαλία ενοποιήθηκε σε έναν ενιαίο τομέα που περιλαμβάνει τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, τον οποίο ανέλαβε η μέχρι πρότινος διευθύντρια στο κεντρικό κατάστημα της Καρδίτσας, Κωνσταντίνα Καμινιώτου. Η έδρα της συγκεκριμένης περιφερειακής διεύθυνσης θα βρίσκεται στα Τρίκαλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass