ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ «ΕΥΕΛΙΞΙΑ» ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

"Κινδυνεύει η χώρα αν παραταθούν οι διαπραγματεύσεις"

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2017 8:15

Αν παραταθούν οι διαπραγματεύσεις η χώρα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε στασιμότητα επεσήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας.


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημείωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέο κύμα αβεβαιότητας αν δεν υπάρξει γρήγορα λύση στο θέμα της διαπραγμάτευσης, τόνισε αλλά εκτίμησε ότι αν κυβέρνηση και θεσμοί επιδείξουν ευελιξία η συμφωνία μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα. Επιβεβαίωσε τα ανησυχητικά σημάδια στον τομέα των κόκκινων δανείων, τονίζοντας ότι τον Ιανουάριο παρατηρήθηκε επιτάχυνση της εισροής των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Πρόσθεσε δε ότι το κλίμα αβεβαιότητας είναι πρόσφορο για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Επιπλέον επανέλαβε τον στόχο για τη μείωση των NPLs κατά 40 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019. Τα προγράμματα διάσωσης θέτουν τις βάσεις για να μπει η χώρα σε ένα μονοπάτι ανάκαμψης, διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας σημειώνοντας  ότι το πέρασμα της οικονομίας σε ανάπτυξη από το 2016 δείχνει τη δυναμική που υπάρχει.
Σημείωσε ότι η ύφεση στο α’ εξάμηνο του 2016 ήταν ηπιότερη του αναμενόμενου και συμπλήρωσε ότι είναι βάσιμο να προβλεφθεί ρυθμός ανάπτυξης 2,5% για το 2017.
Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι είναι βάσιμο να προβλεφθεί πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017.
Υπογράμμισε ότι  η Ευρωζώνη αποτελεί ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα ενώ στους κινδύνους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας ανέφερε τις εκλογές στην Ευρώπη και τον ευρωσκεπτικισμό.Πηγή: Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα: Αν παραταθούν οι διαπραγματεύσεις, η χώρα κινδυνεύει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/321225/ihiro-kampanaki-stoyrnara-paratathoyn-oi-diapragmateyseis-i-hora-kindyneyei#ixzz4Zd0WTDaU

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass