Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΡΤΩΝ

Προετοιμάζονται για τα POS οι Λαρισαίοι υδραυλικοί

* Ικανοποίηση για τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές αλλά απογοήτευση από την έλλειψη ελέγχων κατά της "μαύρης" εργασίας

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 22:55
Από τη γενική συνέλευση του συλλόγου, η οποία δρομολόγησε και τις εκλογές νέων οργάνων για τις 6 Απριλίου Από τη γενική συνέλευση του συλλόγου, η οποία δρομολόγησε και τις εκλογές νέων οργάνων για τις 6 Απριλίου

Την εκλογή των νέων διοικητικών οργάνων τους για την επόμενη τριετία δρομολόγησαν τα μέλη του συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών του ν. Λάρισας. Στην προχθεσινοβραδινή γενική συνέλευσή τους στο Επιμελητήριο,

εξέλεξαν την εφορευτική επιτροπή που θα "τρέξει" τις διαδικασίες για την εκλογή της νέας 7μελούς διοίκησης και των αντιπροσώπων στην τοπική (ΟΕΒΕΛ) και την Πανελλήνια κλαδική Ομοσπονδία (ΟΒΥΕ).

Οι εκλογές όπως αποφασίστηκε θα διεξαχθούν την Πέμπτη 6 Απριλίου, στο Επιμελητήριο Λάρισας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8.30 το βράδυ ενώ οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Μαρτίου στα γραφεία του συνδέσμου.

Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση μεταξύ άλλων ήταν :

* Η προμήθεια των μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών POS. Όπως ελέχθη, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά μέσω της Ομοσπονδίας τους, συγκεντρώνονται προσφορές από τράπεζες προκειμένου να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα οικονομικά. Πάντως τα μέλη του συνδέσμου, είναι υπέρ της προμήθειας και χρήσης των POS, καθώς όπως ελέχθη θα πατάξει τη "μαύρη" εργασία, η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα στον κλάδο δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Για την εξάλειψη του φαινομένου και των πολλών κρουσμάτων αισχροκέρδειας που εντοπίζονται, τα μέλη του Συνδέσμου ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της διεύθυνσης ανάπτυξης συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους. Σημειώνεται πως ο κλάδος των υδραυλικών, των ηλεκτρολόγων και όλων όσοι προσφέρουν τεχνικές εργασίες θα είναι από τους πρώτους που θα υποχρεωθούν να διαθέτουν από τον Ιούλιο POS. Η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλους τους κλάδους που θα εφαρμόσουν το μέτρο των ηλεκτρονικών πληρωμών στις συναλλαγές τους, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της και σύντομα θα ανακοινωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι αρνηθούν να δεχτούν πληρωμές με κάρτες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, αναστολή των αδειών τους και προσωποκράτηση.

* Ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ: Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών είδαν με ικανοποίηση πως τα ειδοποιητήρια πληρωμής ήταν αισθητά χαμηλότερα άλλων χρόνων, γεγονός που τους δίνει μεγάλη οικονομική ανάσα. Για τους περισσότερους όπως τονίστηκε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με άλλες χρονιές έφτασε το 50%.  

Βεβαίως στη συνέλευση δεν έλειψαν και οι κραυγές αγωνίας για τη συρρίκνωση του συνδέσμου, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός τους έχει μειωθεί στο 40% περίπου, και αποφασίστηκε η νέα διοίκηση να θέσει στις προτεραιότητές της τη συσπείρωση και την διεύρυνση των μελών της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Gallery άρθρου