ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Καθυστερούν οι ενισχύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα

* Διαμαρτύρεται ο ΣΘΕΒ για την αναβλητικότητα και ζητά την άμεση ενεργοποίηση του μέτρου

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 13:09

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου σχετικά με τις καθυστερήσεις ανακοινώσεων έναρξης εφαρμογής του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά τη «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία ή/και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» έστειλε ο ΣΘΕΒ.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας επισημαίνεται πως πάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση για την έκδοση προσκλήσεων για το Μέτρο 4.2. και συγκεκριμένα για τις Δράσεις 4.2.1., 4.2.2. & 4.2.3. "Τα προγράμματα αυτά είναι απαραίτητα για όλους όσους ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα του τόπου μας, παραγωγούς αλλά και μεταποιητικές επιχειρήσεις, επισημαίνει στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης. Γι αυτό ο ΣΘΕΒ ζητάει την άμεση ενεργοποίηση της πρόσκλησης και την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για το Μέτρο 4.2. και τις αντίστοιχες δράσεις του.
Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Ενημερωτικά να σημειώσουμε πως το μέτρο αφορά στην ενίσχυση όλων των τομέων μεταποίησης και εμπορίας γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και για πρώτη φορά περιλαμβάνει ξεχωριστή δράση για δικαιούχους επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να επενδύσουν στη μεταποίηση της παραγωγής τους. Η επιδότηση αφορά ίδρυση ή εκσυγχρονισμό μονάδων σε τομείς όπως Ζωοτροφές, Κρέας, Γάλα, Αυγά, Πουλερικά, Μέλι, Σηροτροφία, Δημητριακά, Ελαιούχα προϊόντα, Οίνος, Οπωροκηπευτικά, Άνθη, Σπόρια, Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά, ενώ έχει διευρυμένες δυνατότητες ως προς την επιλεξιμότητα επενδύσεων σε κλάδους με τελικό προϊόν μη γεωργικό, όπως της ζυθοποιίας, του καπνού, των αιθέριων ελαίων, της κοσμετολογίας και διατροφής, της επεξεργασίας καπνού και της παραγωγής προϊόντων θρέψης φυτών.
Από το σύνολο των 250 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στο πλαίσιο του Μέτρου, η πρώτη προκήρυξη αναμένεται σε ποσό ύψους έως 170 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός κυμαίνεται από 50.000 ως 10.000.000 ευρώ με επιδότηση έως 75%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η επιδότηση μπορεί να φτάσει και το 90% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass