ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Καμπάνια για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων

* Οδεύουν προς εκλογή νέων διοικητικών οργάνων στις 6 Απριλίου- Ποιές προτεραιότητες έθεσαν

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 23:16 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαρ 2017 8:14
Από τη γενική συνέλευση του συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας στο Επιμελητήριο Από τη γενική συνέλευση του συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας στο Επιμελητήριο

Με τη δέσμευση να συνεχίσουν, πιο δυνατοί και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνθηκών του επαγγέλματος και την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων τους, ολοκλήρωσαν την ετήσια συνέλευσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας.

Στη διάρκεια της συνέλευσης που είχε εκλογοαπαλογιστικό χαρακτήρα εξελέγη και η τριμελής εφορευτική επιτροπή η οποία από χθες δρομολόγησε τη διαδικασία ανάδειξης νέων διοικητικών οργάνων στο σύνδεσμο. Συγκεκριμένα όπως, αποφασίστηκε οι εκλογές για το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο, την εξελεγκτική επιτροπή και τους αντιπροσώπους στην τοπική Ομοσπονδία (ΟΕΒΕΛ) και στην Πανελλαδική (ΠΟΣΕΗ) θα διεξαχθούν την Πέμπτη 6 Απριλίου στα γραφεία του συνδέσμου (Ασκληπιού 34), ενώ οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Μαρτίου.
Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις, πρέπει να είναι ο προγραμματισμός επαφών με στελέχη της ΔΕΗ Λάρισας για τη διευθέτηση τεχνικών θεμάτων, όπως της διαδικασίας έκδοσης Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη, η καμπάνια για τους απαιτούμενους ελέγχους στις μετρήσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφαλής λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για την ασφάλεια των καταναλωτών και την προστασία της περιουσίας του καθώς και η ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης για την επίλυση χρόνιων αιτημάτων του κλάδου, με έμφαση στις επαγγελματικές άδειες, στην αναγνώριση προυπηρεσίας, στην αντιμετώπιση της παράνομης "μαύρης εργασίας" κ.α.
Η καμπάνια, που θα τρέξει άμεσα ο σύλλογος, θα έχει χαρακτήρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης ώστε ο καταναλωτής να ενημερωθεί, για το δικό του καλό, πως πρέπει να χρησιμοποιεί αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, τόσο για την κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης, όσο και για τη συντήρηση ή επισκευή της παλαιάς εγκατάστασης καθώς και για την επισκευή και σύνδεση όλων των ηλεκτρικών συσκευών".
Πάντως κατά τις εργασίες της συνέλευσης, που διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λάρισας, τα μέλη του συνδέσμου εξέφρασαν για μια ακόμη φορά ην αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση και τους δανειστές στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης, τα οποία, όπως τόνισαν, βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση, εξοντώνουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν σε απόγνωση τους μικρομεσαίους, ζήτησαν από την Πολιτεία τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον και του κλάδου.
Όπως ειπώθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο του συλλόγου Ευθύμιο Νάχαμο "ο κλάδος συνεχίζει να υφίσταται τα δεινά της οικονομικής κρίσης". Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι στις κατασκευές και την οικοδομή, δοκιμάζονται από την ύφεση ενώ ο σύλλογός τους συρρικνώνεται. Είναι ενδεικτικό πως από τα 280 μέλη που συγκροτούσαν το σύνδεσμο πριν από πέντε χρόνια σήμερα είναι λιγότεροι από 120 χάνοντας το 58% του ανθρώπινου δυναμικού του ενώ δύσκολα ενσωματώνει νέα μέλη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass