ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 50 ΔΟΛ.

Πέφτει η τιμή του πετρελαίου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 13:37

Σε χαμηλά επίπεδα τριμήνου υποχώρησαν χθες οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, εντείνοντας την πίεση στον ΟΠΕΚ να επεκτείνει τις μειώσεις στην παραγωγή του πέραν του Ιουνίου.


Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και ορισμένων παραγωγών εκτός του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 είχε μικρή επίδραση στην αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου. Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πτώση 82 σεντς στα 50,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει έως τα 50,05 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Νοεμβρίου, όταν ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε το σχέδιό του για τη μείωση της παραγωγής. Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε κατά 70 σεντς στα 47,54 δολάρια, υποχωρώντας επίσης σε χαμηλό τριών μηνών. Πηγές ανέφεραν ότι ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει την επέκταση του πλαφόν, αλλά θέλει στήριξη από παραγωγούς που δεν είναι μέλη του, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, αν και αυτές οι χώρες δεν έχουν υλοποιήσει ακόμη την υφιστάμενη συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass