ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεκινάει το πρόγραμμα για τους απολυμένους των Σ/Μ Λάρισα

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 22:10

Ξεκινάει από τις αρχές Μαΐου, με διάρκεια μέχρι το τέλος του έτους η υλοποίηση του προγράμματος του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης για τους περίπου 550 απολυμένους των Σ/Μ Λάρισα και επιπλέον 500 δικαιούχους, οι οποίοι πρόκειται να αποζημιωθούν και να καταρτιστούν προκειμένου να επιδοτηθούν για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης.

Την είδηση ανακοίνωσε σε απολυμένους της επιχείρησης τους οποίους συνάντησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, από κοινού με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, στο περιθώριο της επίσκεψής της στην πόλη.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, κάθε δικαιούχος του συγκεκριμένου προγράμματος πρόκειται να λάβει περίπου 3.000 ευρώ και να επιδοτηθεί με 15.000 ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

«Το πρόγραμμα έχει ήδη εγκριθεί», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός «και ξεκινάει η υλοποίησή του τις επόμενες μέρες, καθώς η σχετική πρόσκληση έχει προετοιμαστεί. Γνωρίζω ότι όλες οι οικογένειες έχουν, είτε οι ίδιες είτε κάποιον γνωστό τους άνεργο που ψάχνει να βρει μια θέση εργασίας σήμερα ή υποστήριξη μέχρις ότου ο ιδιωτικός τομέας αναπτυχθεί αρκετά για να μπορέσει να προσφέρει σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας».

Η κ. Αντωνοπούλου πρόσθεσε ότι οι απολυμένοι των Σ/Μ Λάρισα «εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης μέσα από το οποίο θα περάσουν από μία διαδικασία συμβουλευτικής και μία συγκεκριμένη κατάρτιση που θα αυξήσει τα προσόντα τους. Με τον τρόπο αυτό, κάποιοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να στήσουν μία επιχείρηση θα υποστηριχτούν για το επιχειρηματικό τους σχέδιο και για τα πρώτα χρήματα που θα τους επιτρέψουν να το υλοποιήσουν».

Οι απολυμένοι ενημερώθηκαν επίσης για την Κοινωνική Οικονομία και πώς θα μπορούσαν να κάνουν μικρά συνεταιριστικά σχήματα σε αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε «στο πέρας της υλοποίησης του προγράμματος να έχουν ενδυναμωθεί και να βρίσκονται τουλάχιστον κάποια βήματα πιο κοντά στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας», τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι απολυμένοι θα λάβουν κάποια χρήματα μέχρι την υλοποίηση του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «το υπουργείο έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια και κάθε επίδομα στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση, έχει ήδη δοθεί. Το πρόγραμμα αυτό μαζί με τις δραστηριότητες που οδηγούν πιο κοντά στην αγορά εργασίας έναν άνεργο έχει και οικονομική υποστήριξη αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα υποστηρικτικά των ανέργων προγράμματα δεν είναι επιδοματική πολιτική. Το χρέος μας απέναντι στους ανέργους είναι να μπορούμε να τους υποστηρίζουμε ώστε να διεκδικούν ισότιμα μία θέση εργασίας με αυτούς οι οποίοι δεν έχουν απενταχθεί από την αγορά εργασίας.

Αν κάποιος μείνει εκτός αγοράς εργασίας δύο ή τρία χρόνια, η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν προσλαμβάνεται μετά. Άρα, εμείς πρέπει να ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ώστε να μην αποκλείεται από την αγορά εργασίας. Με αυτή τη λογική λοιπόν έχουμε ανασχεδιάσει όλο τον μηχανισμό υποστήριξης των ανέργων στο Υπουργείο Εργασίας. Από εκεί και πέρα χρειάζεται φυσικά και η υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους όσο δεν είναι εργαζόμενοι», κατέληξε η κ. Αντωνοπούλου.

Μ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass