ΑΠΟ ΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Επιπλέον 45.000 άτομα θα πάρουν το ΚΕΑ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 7:20

Από τις απογευματινές ώρες της ερχόμενης Πέμπτης 27 Απριλίου θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του Απριλίου. Ήδη η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου ενέκρινε τη μεταφορά πίστωσης ύψους 40,9 εκ. ευρώ σε 187.187 δικαιούχους. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα στις 28 Απριλίου.

Με την επόμενη πληρωμή θα πιστωθούν τα χρήματα όσοι έχουν κάνει αίτηση και έχουν εγκριθεί μέχρι και το τέλος Μαρτίου ενώ τα μισά χρήματα- εφόσον ξεπερνούν τα 100 ευρώ- θα πιστωθούν στις προπληρωμένες κάρτες. Με δεδομένο ότι οι αιτήσεις εξακολουθούν να είναι ανοικτές, ενώ κάποιες χιλιάδες δικαιούχοι, δεν έλαβαν την πρώτη καταβολή του επιδόματος στις 28 Μαρτίου, καθώς έκαναν λάθος σε κρίσιμα στοιχεία που ζητάει το σύστημα, για τον Απρίλιο έχουν προστεθεί άλλοι 45.100 δικαιούχοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ορισμένοι δικαιούχοι δεν συμπληρώνουν σωστά τις αιτήσεις ή κάνουν λάθη που αφορούν τους κωδικούς ΙΒΑΝ και ΑΦΜ, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να επικοινωνούν με τα help desk του υπουργείου και της ΗΔΙΚΑ, και να έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες που τηρούν το λογαριασμό τους για τη διόρθωση ή την επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Σημειώνεται ότι όσοι δικαιούνται πάνω από 100 ευρώ, τα μισά χρήματα θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους και τα υπόλοιπα στην προπληρωμένη κάρτα αγορών που πήραν από την τράπεζα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Οι επόμενες πληρωμές σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνονται μια από τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα και κάθε πληρωμή θα αφορά ποσό του προηγούμενου μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass