Οι εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καλύπτουν τρύπες για τις συντάξεις

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 18:50

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, απαντώντας στο που πηγαίνουν τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ των οργανισμών που έχουν καταργηθεί

«Αυτοί οι δύο οργανισμοί κακώς καταργήθηκαν γιατί δεν επιβάρυναν ούτε μέ ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά τα χρήματα αξιοποιούνταν και σε βρεφονηοπιακούς σταθμούς, σε εργατικές κατοικίες αλλά και ο κοινωνικός τουρίστας που πλέον δεν υπάρχει», είπε αρχικά ο κ. Κιουτσούκης και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το ΙΚΑ, χρωστούσε στους οργανισμούς που καταργήθηκαν πάνω από 7 δισ. ευρώ.

«Το 2012, ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ ήταν μπροστά η κατάργηση των οργανισμών στους οποίους όφειλε το ΙΚΑ πάνω από 7 δισ. ευρώ, έβαλε, μέσα στις εισφορές αυτές και εργαζόμενους κατηγοριών που δεν δικαιούνται ΟΕΚ και πληρώνουμε εισφορές. Στην πορεία, αφού καταργήθηκαν οι φορείς αυτοί, οι εργοδότες μπόρεσαν και κατάργησαν τη δική τους εισφορά, που ήταν 1,1% επί του συνόλου των εργαζομένων, ενώ των εργαζομένων ήταν 1,3%. Τα χρήματα αυτά πήγαιναν στο ΙΚΑ. Δεν ζήτησαν οι εργοδότες να το καταργήσουν, αυτό το απαίτησε το ΔΝΤ και η τρόικα για να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass