ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - Ο ΦΟΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Άνοιξε η εφαρμογή για τον ειδικό φόρο ακινήτων

Δημοσίευση: 27 Απρ 2017 7:45

Προθεσμία έως τις 20 Μαΐου έχουν οι υπόχρεοι πληρωμής ειδικού φόρου ακινήτων για την υποβολή των δηλώσεών τους, με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2017. Η ειδική εφαρμογή άνοιξε σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ο ΕΦΑ καθιερώθηκε το 2002, με βασικό σκοπό τον εντοπισμό και τη φορολόγηση των ακινήτων των of shore εταιρειών αρχικά με συντελεστή 3%, ο οποίος στη συνέχεια αυξήθηκε σε 15% επί της αξίας του ακινήτου που βρίσκεται στη χώρα μας.

Η δήλωση υποβάλλεται πλέον ηλεκτρονικά και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έως τις 20 Μαΐου του έτους φορολογίας. Ο φόρος καταβάλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της δήλωσης. Όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, για μια χρεωστική δήλωση που θα υποβληθεί στις 09/05/2017 θα θεωρείται εμπρόθεσμη η πληρωμή της έως και τις 12/05/2017 (και όχι έως την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής, ήτοι 20/05).

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων έχουν οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε καταβολή του φόρου αυτού, ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης οι οποίες έχουν ως σκοπό, σύμφωνα με το καταστατικό τους, την αγορά, διαχείριση, επένδυση και εκμετάλλευση ακινήτων καθώς και οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα των περιπτώσεων γ' και στ' της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του ν. 3091/2002, καθώς και αυτά της περίπτωσης δ' της παραγράφου 3 του ιδίου νόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass