ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

Στο "πάγο" επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία

* Ανησυχεί και προβληματίζεται ο ΣΘΕΒ που έστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία στου ΥΠΟΙΚ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 16:00

Καθυστερήσεις στη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής στον νέο αναπτυξιακό νόμο, που φρενάρουν την υλοποίηση κρίσιμων επενδυτικών σχεδίων στη Θεσσαλία, εντοπίζει ο ΣΘΕΒ.

Επισημαίνοντας πως ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες έχουν υποβληθεί ήδη από τα τέλη του περασμένου χρόνου, παραμένουν σε εκκρεμότητα, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών εκφράζει προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομίας,  την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του.
Ειδικότερα μέσω της επιστολής που εστάλη στον κ. Δημ. Παπαδημητρίου και η οποία κοινοποιήθηκε σε όλα τα αρμόδια τμήματα του ΥΠΟΙΚ, καθώς και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η διοίκηση του ΣΘΕΒ αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του νόμου 4399/2016 και κυρίως για το ότι οι επιχειρηματίες που υπέβαλαν επενδυτικά να μην γνωρίζουν ακόμη, πότε τελικά θα εξεταστούν και ποια θα είναι η τύχη τους…
"Ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων, αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αχ. Νταβέλης, οι οποίες έχουν υποβληθεί ήδη από τα τέλη του περασμένου χρόνου, παραμένουν ακόμα σε αναμονή και οι επιχειρήσεις που υπέβαλλαν τις προτάσεις δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την έναρξη υλοποίησης των επενδυτικών τους σχεδίων. Η επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής που έχουν υποβληθεί πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση και η αβεβαιότητα που προκύπτει στην ελληνική αγορά λόγω έλλειψης ρευστότητας επιβραδύνει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητα αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης.  Ο μεγάλος αριθμός των επενδυτικών προτάσεων οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο αναπτυξιακός νόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ανενεργός και αφετέρου στο γεγονός ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υγιών επιχειρήσεων που παρά τις δυσμενείς συνθήκες επιθυμούν να επενδύσουν.
Ο ΣΘΕΒ ζητά την  άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αύξησης των παρεχόμενων ενισχύσεων για τα τρέχοντα καθεστώτα ώστε να καλυφθούν όσες περισσότερες επενδυτικές προτάσεις, την επιτάχυνση της αξιολόγησης των υποβληθέντων προτάσεων και επιπλέον μια οριζόντια παράταση για την ολοκλήρωση των παλιών ενταγμένων στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 έργων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass