ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τους προστάτες τους αγίους τιμούν αύριο οι χρυσοχόοι

* Για την 1η Ιουνίου η γενική συνέλευση

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 15:45


Τους προστάτες του κλάδου Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη τιμούν αύριο τα μέλη του συλλόγου Αργυροχρυσοχόων-Ωρολογοποιών ν. Λάρισας.
Διοίκηση και μέλη θα παρευρεθούν στην εορταστική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία που θα ακολουθήσει στον χώρο του ομώνυμου ναού της Λάρισας ενώ καλούν  πιστούς, φορείς και κυρίως τους ανθρώπους της αργυροχρυσοχοΐας να παραστούν.

"Η θέσπιση αυτής της γιορτής, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του συλλόγου, έχει τις ρίζες της στο Βυζαντινό Κωνσταντινάτο, νόμισμα διπλής όψεως που θεωρείται το πλέον διαδεδομένο κόσμημα-φυλαχτό, το οποίο αναπαράχτηκε όσο κανένα άλλο μετά την ανακάλυψή του από τους τεχνίτες αργυροχρυσοχόους. Το "Κωνσταντινάτο Φλουρί" όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι αποτελεί δώρο-σταθμό σε σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός ανθρώπου όπως η γέννηση, η βάπτιση, ο γάμος ως σύμβολο υγείας και ευτυχίας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ    
Στο μεταξύ, λόγω έλλειψης απαρτίας, δεν πραγματοποιήθηκε προχθές την Πέμπτη η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του συλλόγου. Η συνέλευση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις 25 Μαΐου και στην περίπτωση που δε διεξαχθεί και αυτή, που είναι και το πιθανότερο, τότε οριστικά θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 7 μ.μ. στην ισόγειο αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας. Την επομένη της συνέλευσης και ειδικότερα την Παρασκευή 2 Ιουνίου θα διεξαχθούν  οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων. "

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass