Στο Eurogroup η προσοχή της κυβέρνησης

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 11:30

Στο Eurogroup της Δευτέρας στρέφεται πλέον η προσοχή της κυβέρνησης, η οποία προσδοκά την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας τόσο για τη β’ αξιολόγηση όσο και για το ζήτημα του χρέους.

Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων από την ελληνική Βουλή, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανάψουν το πράσινο «φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Αμφίβολη ωστόσο, παραμένει η επίτευξη συναίνεσης για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, καθώς παρά την καταγεγραμμένη σύγκλιση Ευρωπαίων - ΔΝΤ, οι διαφορές των δύο πλευρών εξακολουθούν να θέτουν εμπόδια στην τελική συμφωνία.

Εν όψει του Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να «συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία, η οποία θα ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, φέρεται να παραδέχθηκε πως «δεν έχει προκύψει ακόμη τελική συμφωνία» και πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Ενδεικτικό είναι άλλωστε, και το δημοσίευμα της γερμανικής «FAZ», η οποία εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την πιθανότητα επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας.

«Πίσω από τις διαφορές κρύβονται τα διαφορετικά σενάρια για την εξέλιξη του ελληνικού χρέους ως το 2060, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος και της οικονομικής ανάπτυξης» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να ξεκινήσει στις 15.00 ώρα Βρυξελλών (16.00 ώρα Ελλάδος). 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass