ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Eρχεται παράταση στις δηλώσεις

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 15:35

Μια βδομάδα σχεδόν πριν πέσει η αυλαία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 3,9 εκατ. δηλώσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στα νομικά πρόσωπα οι υποβολές έχουν φτάσει περίπου τις 50.000

δηλώσεις σε σύνολο περίπου 250.000 που αναμένεται να υποβληθούν.
Καθώς απομένουν πάνω από 2 εκατ. δηλώσεις και είναι αμφίβολο ότι το Taxisnet μπορεί να αντέξει αυτόν τον όγκο υποβολής δηλώσεων μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή που λήγει η προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στα λογιστικά γραφεία το Υπ. Οικονομικών εξετάζει ήνα δώσει αρχικά παράταση δύο εβδομάδων, χωρίς να αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης ή να δώσουν και επιπλέον σιωπηρή παράταση μίας εβδομάδας. Πάντως οι φοροτεχνικοί στην επιστολή που έστειλαν και προ ημερών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζητούσαν παράταση τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, έως 26/7 καθώς όπως τόνιζαν "δεν θα είχε καμία επίπτωση ούτε στον προγραμματισμό εκκαθάρισης, ούτε φυσικά στα δημόσια έσοδα, αφού όπως είναι γνωστό η πρώτη δόση καταβολής του φόρου εισοδήματος είναι η 31η Ιουλίου". Ενημερωτικά σημειώνουμε πως όσοι δεν υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις κινδυνεύουν με πρόστιμο από 100 ευρώ και τόκους 0,73% μηνιαίως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass