ΜΟΝΟ 1.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΙΣ «ΤΡΕΞΟΥΝ»

Αλαλούμ με τις εκκρεμείς συντάξεις

* Δεν έχουν εκδοθεί ακόμα εγκύκλιοι για την έκδοση συντάξεων

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2017 15:11

Μόνο 1.000 υπάλληλοι από τους 2.500 που όριζε η υπουργική απόφαση, έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή για την στελέχωση των 100 κλιμακίων που θα «τρέξουν» με κατεπείγουσες διαδικασίες την έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ΠΟΠΚΟΠ) ζήτησαν από τη διοίκηση του φορέα να μεταθέσει χρονικά τους στόχους καθώς όπως φαίνεται το σχέδιο δράσης βγήκε ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος λόγω της θερινής ραστώνης.


Βάσει του σχεδίου δράσης οι υπάλληλοι (εισηγητές, ανακεφαλαιωτές, υπάλληλοι αναγνώρισης και ελεγκτές) θα έπρεπε να επιδοθούν σε θερινό αγώνα δρόμου με πρωινές και απογευματινές βάρδιες το διάστημα από 1/7/2017 έως 30/9/2017. Όσο για τις θερινές άδειες, θα είχαν δικαίωμα να λάβουν μία εβδομάδα άδεια και μία ακόμα αν το αίτημά τους εγκριθεί από τον διευθυντή του τμήματος.
Στόχος της υπερεντατικής προσπάθειας είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εκδοθεί 63.000 νέες συντάξεις, πλάνο μάλλον ανέφικτο, αφού Ιούλιο και Αύγουστο υπολογίζεται ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία μόνο 20.000 αιτήσεων. Το χρονοδιάγραμμα ορίζει ότι έως την 31/12/2017 οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές περιπτώσεις που ανέρχονται σήμερα σε 139.000 πρέπει να μειωθούν κατά το ήμισυ και ο αριθμός του εναπομείναντος υπολοίπου να ανέρχεται σε 70.000 περιπτώσεις. Το πλάνο πάντως ορίζει ελάχιστη και μέγιστη απόδοση το μήνα για κάθε υπάλληλο. Αν δεν «πιάσει» την ελάχιστη απόδοση, δεν παίρνει το μπόνους των 250 ευρώ μηνιαίως. Η καταβολή μπόνους στους υπαλλήλους θα επιβαρύνει τον ΕΦΚΑ με 3,7 εκατ. ευρώ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ κ. Βαγγέλη Θεοδωρίδη, «ακόμα και να αυξηθεί ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής μετά τις θερινές άδειες, οι υπάλληλοι δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι εγκύκλιοι για την έκδοση συντάξεων πολυπληθών ομάδων ασφαλισμένων όπως είναι οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση και οι νέες συντάξεις χηρείας». Με βάση τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί στα τμήματα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ, το ηλεκτρονικό σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί μόνο απλές περιπτώσεις συντάξεων γήρατος και αναπηρίας αφήνοντας εκτός των πυλών πολυπληθείς κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως οι εργαζόμενοι με διαδοχική ασφάλιση (ΙΚΑ+ΤΕΒΕ, ΙΚΑ+ δημόσιο, ΙΚΑ +ΝΑΤ) που αποτελούν το 60% του συνόλου των ασφαλισμένων.  Όπως  επισημαίνεται  στο έντυπο των οδηγιών, η έκδοση αποφάσεων για συντάξεις γήρατος και αναπηρίας είναι εφικτή για συντάξεις  με χρόνο ασφάλισης μόνο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και μόνο σε ένα εργοδότη (όχι πολλαπλή ασφάλιση).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass