ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ

Νέο περιστατικό βίας κατά εφοριακών στον Βόλο

* Πιτσιλής: Αυστηρότερες θα γίνουν οι κυρώσεις - Παπανάτσιου: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2017 15:04
 Προετοιμασμένος για κάθε… φορολογικό έλεγχο ήταν ο ιδιοκτήτης. Η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε παράνομο οπλισμό στο κατάστημα και στο σπίτι του… Προετοιμασμένος για κάθε… φορολογικό έλεγχο ήταν ο ιδιοκτήτης. Η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε παράνομο οπλισμό στο κατάστημα και στο σπίτι του…

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προανήγγειλε με χθεσινή δήλωσή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά και το πρόσφατο περιστατικό στην Αγριά Βόλου, όπου ιδιοκτήτης ταβέρνας πυροβόλησε στον αέρα στη διάρκεια ελέγχου από τρείς εργαζομένους της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης.

«Οποιαδήποτε μορφή βίας», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Πιτσιλής, «δεν είναι ούτε κατ' ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας». Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών».
ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ
Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, ήταν το μήνυμα που έστειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή το σχετικό γεγονός. «Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισήμανε σε δήλωση της η αρμόδια υφυπουργός. Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν» τόνισε.
  Να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ όταν οι τρείς ελεγκτές της ΥΕΔΔΕ Θεσσαλονίκης, δύο άντρες και μία γυναίκα, βεβαίωσαν πρόστιμο 500 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων. Όμως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα τη στιγμή που εκείνοι ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν. Ο επιχειρηματίας φέρεται να ήταν σε έξαλλη κατάσταση, επειδή ελεγχόταν για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα… Οι ελεγκτές κάλεσαν την αστυνομία η οποία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη ενώ σε έρευνα που έγινε στο κατάστημά του και στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα που κατείχε παράνομα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας "συνελήφθη στις 17 Αύγουστου 2017 σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, το βράδυ ο συλληφθείς απείλησε λεκτικά τρεις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, οι οποίοι λίγο πριν είχαν προβεί σε έλεγχο του καταστήματός του και βεβαίωσαν φορολογική παράβαση. Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές Αρχές, αναφέροντας ότι κατά την απομάκρυνση τους αντιλήφτηκαν κρότο, που εκτιμούν ότι προήλθε από χρήση όπλου.  Ο ιδιόκτητης συνελήφθη και από την έρευνα στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (5) φυσίγγια, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα που περιείχε κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου και (2) σπαθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.  Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (6) φυσίγγια, (60) φυσίγγια, δύο κάλυκες φυσιγγίων, (13) αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία επίσης κατείχε παράνομα".
Πάντως σύμφωνα με το ΑΠΕ στο σπίτι του βρέθηκαν και 350.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο και αναμένεται η δικαστική απόφαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass