ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΘΩΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

"Κόκκινο" σε τέσσερις πλειστηριασμούς ακινήτων

* Εμποδίστηκε η διεξαγωγή τους από τα κινήματα που έδωσαν εκ νέου δυναμικό "παρών" - Καταδικάζουν οι συμβολαιογράφοι και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 22:13

 «Κόκκινο» χτύπησε για μια ακόμη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Λάρισας από τα συγκεντρωμένα μέλη συλλογικοτήτων και κινημάτων που για μια ακόμη φορά έδωσαν δυναμικό "παρών" στα δικαστήρια αποτρέποντας, με συνοπτικές διαδικασίες, τους προγραμματισμένους για χθες πλειστηριασμούς ακινήτων σε βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.


  Οι συμβολαιογράφοι που επρόκειτο να κινήσουν τη διαδικασία εμποδίστηκαν να εισέλθουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου ενώ μία συμβολαιογράφος, από την Αγιά, που κατάφερε να εισέλθει από νωρίς στην αίθουσα του ακροατηρίου χωρίς αρχικά να γίνει αντιληπτή,  προπηλακίστηκε στη συνέχεια από τους διαδηλωτές καθώς άρπαξαν και πέταξαν τις εκθέσεις επίδοσης και τα κατασχετήρια έγγραφα που είχε μαζί της. Η ένταση που πήγε να δημιουργηθεί αποκλιμακώθηκε πολύ γρήγορα με την παρέμβαση των αστυνομικών με αποτέλεσμα όλα να κυλήσουν ομαλά μέχρι τέλους, από τη στιγμή μάλιστα που κανένας άλλος συμβολαιογράφος δεν επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα και να σπάσει την "ανθρώπινη αλυσίδα" που δημιουργήθηκε από τους διαδηλωτές.  
Να σημειωθεί ότι χθες επρόκειτο να εκπλειστηριάσουν από τράπεζες σε βάρος τεσσάρων Λαρισαίων οφειλετών,  2 αγροτεμάχια 11 και 5,5 στρεμμάτων, ένα ισόγειο διαμέρισμα και μια βιοτεχνία.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
" Ο αγώνας συνεχίζεται. Εντείνουμε τις προσπάθειες κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών. Θα είμαστε πάντα εδώ" ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι διαδηλωτές" ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη…
"Τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών Λάρισας  με την συμμετοχή μελών της Λαϊκής ενότητας, του ΕΠΑΜ, αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές του κινήματος, αντιφασίστες όπως και -το πιο σημαντικό-οικογένειες θύματα των τραπεζών, πετύχαμε για μια ακόμη βδομάδα, την ματαίωση όλων των πλειστηριασμών στην πόλη μας" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας. Η επιτυχία του κινήματος  τόσο στην Λάρισα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει αναγκάσει την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους θεσμούς,  να οδηγηθούν σε  πρωτοφανείς αυτοσχεδιασμούς και ανηθικότητες όπως είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να καταφέρουν να αρπάξουν την λαϊκή περιουσία προς όφελος των τραπεζών. Δεν θα τα καταφέρουν. Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν θα  περάσουν. Θα μας βρουν απέναντι".
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ  
Την ίδια στιγμή και ενώ σε πολλά Ειρηνοδικεία της χώρας γίνονται ανάλογες σκηνές και επεισόδια, οι συμβολαιογράφοι καλούν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα "να αναλάβουν τις ευθύνες τους" και περιμένουν να αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί…  Αν και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της Λάρισας δεν έχει ακόμη υπογράψει τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, εκδηλώνοντας ανοικτά τη διαφωνία του για την απουσία του δημόσιου χαρακτήρα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ωστόσο ανά την Ελλάδα οι ενέργειες για τη μετάπτωση πλειστηριασμών που βρίσκονται καθοδόν για το Ειρηνοδικείο, στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν ξεκινήσει. Με δεδομένο ότι απαιτείται ειδοποίηση του οφειλέτη δύο μήνες νωρίτερα πριν την αλλαγή αυτή, οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.  
Προς το παρόν οι συμβολαιογράφοι προειδοποιούν και καταδικάζουν την εντεινόμενη ψυχολογική βία, που ασκείται σε βάρος τους, υπογραμμίζοντας πως στόχευση της «γνωστής ομάδας στο Πανελλήνιο αλλά άγνωστης στις αρχές» είναι ο εκφοβισμός για να μην εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα η απονομή της αστικής δικαιοσύνης να παραμείνει στην χώρα μας ατελέσφορη ή να καταλήξει σε χέρια άλλων παραγόντων, που "διακριτικά" εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την  απονομή της  (όπως χρηματιστηριακές εταιρείες, τράπεζες ή ξένα funds)".
" Η Πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της, τονίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους συνεχίζει να επιτρέπει με την στάση της τις παραπάνω ενέργειες. Καλούμε την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια στο τεράστιο  οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, που είναι οι πλειστηριασμοί.  Είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίσουν ποιες κατηγορίες οφειλετών πρέπει να τύχουν προστασίας και με ποιες προϋποθέσεις από την έκθεση των ακινήτων τους σε πλειστηριασμό.  Είναι επίσης αρμόδιοι να εξηγήσουν στην κοινωνία ότι οι πλειστηριασμοί είναι το τελικό στάδιο απονομής της αστικής δικαιοσύνης, όταν δεν υπάρχει αυτόβουλη συμμόρφωση των αντιδίκων προς τις δικαστικές αποφάσεις.
Είναι ακόμη αρμόδιοι να εξηγήσουν ότι οι συμβολαιογράφοι έχουν ορισθεί από το Νόμο υπεύθυνοι για την διενέργεια των πλειστηριασμών, προκειμένου να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας. Είναι τέλος αρμόδιοι να εξηγήσουν ότι οι πλειστηριασμοί δεν γίνονται επειδή υπάρχουν οι συμβολαιογράφοι ή επειδή το επιθυμούν οι συμβολαιογράφοι, αλλά επειδή εκδόθηκε κάποια δικαστική απόφαση, που επιδικάζει την χρηματική οφειλή του οφειλέτη προς τον δανειστή, επειδή ο δανειστής διά του νομικού πληρεξουσίου του έχει δώσει στο εκτελεστικό όργανο  την εντολή προς εκτέλεση και επειδή έχει προηγηθεί η διαδικασία της κατάσχεσης και ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί είτε με την εγγύηση της παρουσίας του συμβολαιογράφου, είτε ενδεχομένως και χωρίς αυτήν με ό,τι αυτό συνεπάγεται"…  

 Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass