Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟ ΛΑΝΣΑΡΟΝΤΑΣ EΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Το πρώτο κατάστημα «IQOS» στη Λάρισα

• Η νέα επένδυση της εταιρίας και το όραμά της «για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου»

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 22:31

Το πρώτο κατάστημα «IQOS» στη Λάρισα και το δεύτερο στη Θεσσαλία, καθώς ένα αντίστοιχο άνοιξε προχθές στην αγορά του Βόλου, εγκαινίασε χθες επισήμως η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος». 

Το κατάστημα στην καρδιά της πόλης επί της Παναγούλη 15, λανσάρει ένα από επαναστατικά και καινοτόμα προϊόντα της Philip Morris International, της μητρικής εταιρίας της Παπαστράτος , που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο των καπνικών προϊόντων και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την οριστική κατάργηση του συμβατικού τσιγάρου.
Πρόκειται για θερμαινόμενο καπνικό προϊόν που από το 2014 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά κέρδισε τις προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών με αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του χρόνου… σε 35! Το IQOS σήμερα πωλείται στις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κ.α.), αλλά και σε χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Ιαπωνία, όπου σημειώνει πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία. Στην Ελλάδα, η Παπαστράτος ξεκίνησε να το διαθέτει πέρυσι τον Οκτώβριο και από τότε το δίκτυο καταστημάτων σε όλη την χώρα έχει διευρυνθεί.
Το IQOS είναι μία συσκευή σε μέγεθος ενός στυλό, που φορτίζεται σε μία ηλεκτρονική θήκη, και λειτουργεί τοποθετώντας σε αυτό ράβδους καπνού (heets). Ο χρήστης απλά εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά. Ήδη, αρκετός κόσμος το προτίμησε από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε ενθαρρύνοντας το όραμα της Παπαστρατος να καταφέρει να «ανοίξει» νέα γραμμή παραγωγής των heets, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την ανάπτυξη της εταιρίας όσο και την οικονομία της χώρας μας μέσω εξαγωγών.
ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ
Στόχος της Philip Morris International δεδομένου ότι η εταιρία αναγνωρίζει τις βλάβες που προκαλούν τα προϊόντα της ήταν η εξεύρεση ασφαλέστερης εναλλακτικής στο κάπνισμα.  Η τεχνολογία σε συνδυασμό με τη δεκαετή έρευνα και τη δαπάνη περισσότερων των 3 δισ. δολαρίων επέτρεψε στην εταιρία, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία του πλανήτη, να εισάγει στην παγκόσμια αγορά μία εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου, η οποία, όπως προαναφέραμε, θερμαίνει, αντί να καίει, τα φύλλα καπνού.
 Για  την ανάπτυξη της εμπορικής αλυσίδας του νέου της προϊόντος η Παπαστράτος έχει επενδύσει πολύ σημαντικά ποσά στη δημιουργία νέων δικτύων ενώ ταυτόχρονα έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε δεκάδες προσλήψεις στελεχών που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τη νέα της δραστηριότητα.
Σύμφωνα με στελέχη της «Παπαστράτος», σε χθεσινή ενημέρωση του τοπικού τύπου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εντυπωσιακή πορεία του προϊόντος στην αγορά και εξέφρασαν το όραμά τους για «ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».
 ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ
Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατασκευή μονάδας παραγωγής του νέου προϊόντος IQOS στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Ασπρόπυργο Αττικής, o διευθυντής ρυθμιστικών υποθέσεων προϊόντων μειωμένου κινδύνου, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, τόνισε πως είναι το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη - μετά την Ιταλία και την Ελβετία - του καπνικού στικ, το οποίο αποτελεί μέρος του iQOS, όπου  θα παράγονται συνολικά 20 δισ. ράβδοι καπνού, με χαρμάνι ελληνικού καπνού ανατολικού τύπου.
 Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά «πρόκειται για μια επένδυση - σταθμό, ύψους 300 εκ. ευρώ, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία. Μια επένδυση που μετατρέπει τη χώρα σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, ενισχύοντας σημαντικά τις εξαγωγές της».
  Κατά την παρουσίαση της δραστηριότητας και της φιλοσοφίας της εταιρίας αυτό που επισημάνθηκε ήταν πως «η Παπαστράτος μετασχηματίζεται ραγδαίως και ότι φέρνει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον. Δηλαδή επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές».  
Παρενθετικά να σημειώσουμε πως από το 2003 η Philip Morris International και η «Παπαστράτος» έχουν ήδη υλοποιήσει επενδύσεις 700 εκ. στην Ελλάδα. Η «Παπαστράτος» διαθέτει στην Ελλάδα περίπου 25.000 άμεσους και έμμεσους εμπορικούς συνεργάτες και 900 προμηθευτές, ενώ η PMI είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών καπνών, αγοράζοντας άνω του 50% της παραγωγής της.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Από την πλευρά της η διευθύντρια επιστημονικών και ιατρικών υποθέσεων της εταιρίας Αγγελική Αγγέλη τόνισε πως «η PMI κατέθεσε τον προηγούμενο Δεκέμβριο αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για την αδειοδότηση του IQOS ως προϊόν μειωμένου κινδύνου, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Η αίτηση συνοδεύεται από ενδελεχή επιστημονικά δεδομένα, η αξιολόγηση των οποίων και η απόφαση επί της αίτησης αναμένεται σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, ενεργώντας με υπευθυνότητα, δεν προωθούμε, είπε, το IQOS στην αγορά ως προϊόν μειωμένου κινδύνου, παρά ως μία εναλλακτική επιλογή για τον σημερινό ενήλικο καπνιστή, που δεν επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙQOS
 Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (heets).  Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOTBURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα.
Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία. Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.
 Το IQOS είναι διαφορετικό προϊόν από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη. Όσοι ενδιαφέρονται, όπως ανέφερε η υπεύθυνη περιοχής Βάσω Τίγκα, μπορούν να το προμηθευθούν είτε στο κατάστημα της εταιρίας είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.iqos.gr.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass