ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Σε θέση μάχης οι εφοριακοί για την αξιολόγηση

* Παρουσιάστηκε το σχέδιο για τα περιγράμματα θέσεων στους προϊσταμένους της Λάρισας * Στο επίκεντρο η αξιολόγηση στη Γ.Σ. των εργαζομένων

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 22:21

"Φωτιά" στην ικανοποίηση μιας βασικής μνημονιακής δέσμευσης, για την αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ βάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών.

Έχοντας διαμηνύσει εδώ και καιρό προς την ηγεσία του Υπ. Οικονομικών πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε αποπομπές και διαθεσιμότητες εργαζομένων, προχώρησαν και στην επίδοση εξώδικης πρόσκλησης προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, κηρύσσουν την αποχή τους από την αξιολόγηση.
Το ζήτημα της αξιολόγησης που αναμένεται να κυριαρχήσει και στην ετήσια γενική συνέλευση των Λαρισαίων εφοριακών, που θα διεξαχθεί στις  3 Νοεμβρίου, αποτελεί "φλέγον" για τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανησυχούν πως μέσω αυτής θα επέλθει πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αναδιοργάνωση της δομής των υπηρεσιών και κατ΄ επέκταση αναπροσαρμογή των μισθολογικών αποδοχών.
Πάντως, προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός διευθυντής προσωπικού της ΑΑΔΕ σε σύσκεψη που μετείχαν και οι προϊστάμενοι των εφοριών Λάρισας και όλες οι οικονομικές υπηρεσίες που υπάγονται στην φορολογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να κατευνάσεις τις ανησυχίες των εργαζομένων, ειδικά για τα μισθολογικά, λέγοντας πως δεν θα θιγούν αμοιβές υφισταμένων υπαλλήλων αλλά των νεοεισερχομένων.  
Όπως εξήγησε ο κ. Μάρας το σχέδιο δεν προβλέπει απολύσεις υπαλλήλων της ΑΑΔΕ αλλά ούτε και μειώσεις αποδοχών, τονίζοντας πως όλες οι θέσεις εργασίας στην ΑΑΔΕ θα έχουν ξεκάθαρο περίγραμμα. Τα περιγράμματα θέσεων εργασίας θα είναι καταγεγραμμένα σε ειδικό μητρώο ώστε να μπορεί κανείς να δει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας καθώς και τις συνθήκες και τα προσόντα που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση. Με βάση τα περιγράμματα θέσεων ευθύνης θα δημιουργηθεί το νέο βαθμολόγιο. Το νέο σύστημα αποδοχών θα στηρίζεται όχι μόνο στην αρχαιότητα και στην βαθμίδα εκπαίδευσης των υπαλλήλων αλλά και στις συνθήκες εργασίας, στα καθήκοντα και στις ευθύνες του κάθε στελέχους της ΑΑΔΕ. Στόχος είναι να διαμορφωθούν για όλους τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους στην ΑΑΔΕ εισαγωγικοί μισθοί ανάλογοι των προσόντων και των καθηκόντων που τους ανατίθενται.  
 Σε κάθε περίπτωση το εξώδικο βάζει μια ακόμη "τρικλοποδιά" στα σχέδια της ΑΑΔΕ, μια και οι εφοριακοί καθιστούν γνωστή την αντίθεσή τους προς την προωθούμενη αξιολόγηση και επιμένουν στην αποχή τους από κάθε σχετική διαδικασία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ η αξιολόγηση καταλληλότητας όλων των εργαζομένων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 αφού εξετασθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άσκηση των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας όπως θα καταγράφονται στο Περίγραμμα θέσης Εργασίας.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ
 "Όπως γνωρίζετε, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο μέχρι τις 15/10/2017, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Αρχής. Επειδή η προωθούμενη αξιολόγηση δεν εξυπηρετεί την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των υπαλλήλων της δεύτερης εξ υμών και μελών μας. Επειδή από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι με συλλογικό αγώνα να μην επιτρέψουμε να εξελιχθεί η διαδικασία αξιολόγησης, καθώς πέραν όλων των άλλων, οι διατάξεις που αφορούν σε αυτήν παραβιάζουν τις γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή η Ομοσπονδία μας και τα σωματεία που ανήκουν σε αυτήν εκφράζουν με τις ανωτέρω θέσεις το σύνολο των συναδέλφων, οι οποίοι διατυπώνουν σθεναρά την άρνησή τους να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.  Επειδή κύρια αιτία για την από μέρους μας προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων αποτελεί το γεγονός ότι πλήττονται κατάφωρα τα υπηρεσιακά συμφέροντα των ανωτέρω υπαλλήλων. Και αυτό διότι με τις ανωτέρω διατάξεις καταστρατηγούνται και απαξιώνονται θεμελιώδη δικαιώματά τους. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι κατόπιν συνεδρίασής του, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε ομόφωνα, την κήρυξη απεργίας - αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, όλων των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)".  

Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass