Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΑΡΚΟΣ

«Ανοικτή πρόσκληση για ένα νέο Επιμελητήριο»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 22:46
Από την εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και των υποψηφίων του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» Από την εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και των υποψηφίων του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο»

«Επιδίωξή μας είναι το Επιμελητήριο να γίνει πραγματικός συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα του κάθε επιχειρηματία, κάθε επαγγελματία ξεχωριστά. Να έχει έναν σύμμαχο, μια υποστήριξη συμβουλευτική, νομική, αναπτυξιακή για την επιχείρησή του, να μην αισθάνεται απομονωμένος.

Να του παρέχονται εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση στο δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό οικονομικό τοπίο, ώστε η κάθε επιχείρηση να αναπτύσσεται με στρατηγικό σχέδιο αποφεύγοντας κακοτοπιές» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» Βασίλης Ζάρκος.

Ο κ. Ζάρκος, σε εκδήλωση που έγινε χθες παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, παρουσίασε τις θέσεις αλλά και τους υποψηφίους του συνδυασμού που ηγείται στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο, άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος Δημ. Αδάμ απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημ. Κατσαρός σημείωσε τα οφέλη της συνεργασίας ΔΣΛ και Επιμελητηρίου να ιδρυθεί Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών.

Το βιογραφικό του επικεφαλής του συνδυασμού παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Νίκ. Τζήκας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το Επιμελητήριο χρειάζεται μια ισχυρή διοίκηση και έναν ισχυρό πρόεδρο» με αφορμή και τα προβλήματα του κλάδου για να προσθέσει πως «ο Βασ. Ζάρκος θα οδηγήσει το Επιμελητήριο σε ένα ασφαλές λιμάνι».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο κ. Ζάρκος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση «σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του νομού να έρθουν κοντά μας να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα μας προσπάθεια για ένα Νέο Επιμελητήριο ανοικτό, ενωμένο, σύγχρονο και καινοτόμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας».

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της κοινωνίας, της πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και του θεσμικού οργάνου εκπροσώπησής του, το Νέο Επιμελητήριο το οποίο:

Θα ενδιαφέρεται και θα υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας, της περιοχής μας. Θα εκπροσωπεί και θα στηρίζει τον επαγγελματία. Θα αναδεικνύει και θα υποστηρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Θα είναι εξωστρεφές προς τον επιχειρηματικό κόσμο, τις αγορές, την κοινωνία».

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Για να προσθέσει πως «εμείς ως «Νέο Επιμελητήριο στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε νέους επαγγελματίες λειτουργώντας ως «Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας» για να τους στηρίξουμε στα πρώτα τους βήματα που έχουν ανάγκη συμβουλευτικής, καθοδήγησης και στήριξης.

Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι να στηρίξουμε και τους παλιότερους επαγγελματίες στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν -και είναι πολλά. Κανένας επαγγελματίας μόνος του, αυτό είναι το μήνυμά μας. Βασικός στόχος μας η ανάδειξη των Λαρισαϊκών προϊόντων και υπηρεσιών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με σκοπό την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων».

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά όμως χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την «επιχειρησιακή μετατροπή» του Επιμελητηρίου σε έναν αναβαθμισμένο, δυναμικό, παραγωγικό και καινοτόμο μηχανισμό».

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο κ. Ζάρκος ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας τις 12 δράσεις που θα υλοποιήσει ως νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Μεταξύ των οποίων η δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας και ενός κοινού αναπτυξιακού οράματος για τον κάθε Δήμο του νομού. Η έμφαση στον Συνεδριακό, Εκθεσιακό και Ιατρικό τουρισμό στον Εναλλακτικό τουρισμό.

Η αναβάθμιση εμπορικών δρόμων των αστικών κέντρων με ενοποίηση και ομογενοποίηση της ταυτότητάς τους στα πρότυπα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (open mall). Για παράδειγμα «η δημιουργία ενός σκέπαστρου από πολύχρωμες ομπρέλες στον δρόμο με τα παλιατζίδικα στη Λάρισα, μπορεί να αλλάξει την αισθητική του συγκεκριμένου δρόμου και μάλιστα με χαμηλό κόστος».

Η καταπολέμηση του παραεμπορίου και της «μαύρης» παροχής υπηρεσιών με οργανωμένες παρεμβάσεις στα Θεσμικά Όργανα «ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους ο αθέμιτος ανταγωνισμός». Η συνεργασία των μεταποιητικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία ενός ισχυρού τοπικού branding αξιοποιώντας τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης. Η δημιουργία Τμήματος Προώθησης των εξαγωγών, έναν ενεργό μηχανισμό πληροφόρησης, ενημέρωσης, δικτύωσης και υποστήριξης των επιχειρήσεων. Η δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης των Επιχειρήσεων που θα παρέχει υπηρεσίες για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν στις συναλλαγές με το Δημόσιο, συμβουλευτικές και νομικές υπηρεσίες για θέματα διαιτησίας, διαπραγμάτευσης με την πολιτεία. Η δημιουργία «Χρηματοπιστωτικού μηχανισμού» στήριξης των επιχειρήσεων. Η ανάδειξη της «Νεανικής επιχειρηματικότητας», η υποστήριξη της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας» και η ενίσχυση της καινοτομίας. Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γ. Σουφλιάς αλλά και συνυποψήφιοι του κ. Ζάρκου, ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Β.Κ.

Gallery άρθρου