ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ - ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΝΕΑ ΑΔΙΚΙΑ

Εγκρίθηκαν 1,1 εκατ. αιτήσεις για το μέρισμα

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2017 15:30

Εφικτή είναι πλέον η προσθήκη παιδιού στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό επιτρέπεται όπως έγινε γνωστό από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) σε δυο περιπτώσεις, αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Μέχρι χθες έχουν εγκριθεί 1.129.756 αιτήσεις για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται σε 2.665.516, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν αντιστοιχούν στο ποσό των 645.747.825 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος του μερίσματος ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 571,58 ευρώ.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στην ηλεκτρονική φόρμα των αιτήσεων συμπληρώθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού. Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, επιτρέπεται σε δυο περιπτώσεις αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 και ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Από την πορεία επεξεργασίας των αιτήσεων προκύπτει ότι εντοπίστηκε πολύ περιορισμένος αριθμός αιτήσεων (1.807) που δημιουργήθηκαν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και περιέχουν λάθος στοιχεία στην σύνθεση του νοικοκυριού λόγω αστοχίας των συστημάτων. Από αυτές τις αιτήσεις, οι αιτήσεις που ήταν σε κατάσταση «πρόχειρη» (εμφανίζεται ως «νέα» στην πλατφόρμα -843 αιτήσεις) και «εγκεκριμένη» (964 αιτήσεις) ακυρώθηκαν. Όπου υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας στάλθηκαν σχετικές ειδοποιήσεις με e-mail ή/και sms ανάλογα με το τι είχε συμπληρωθεί από τον πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα είναι η ερχόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου ενώ το Υπ. Εργασίας έχει ανακοινώσει πως το μέρισμα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την ερχόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass