ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ» ΤΟΥ ΑΔΑΜ

ΤΑΣΟΣ ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ: Να γίνουμε το κέντρο των επιχειρηματικών εξελίξεων!

* «Να κάνουμε το Επιμελητήριο μια γέφυρα που θα συνδέει τον επιχειρηματία με την υπόλοιπη ελληνική αγορά και το εξωτερικό»

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2017 22:50

Ο Τάσος Χελιδώνης είναι επιχειρηματίας και παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Το 2010 έκανε δυναμική είσοδο στην ενέργεια με την εταιρία «TS Energy»,

κατασκευάζοντας φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500 KW, στην περιοχή Ραχούλα της Λάρισας. Ο ίδιος είναι επίσης ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας «Smart Advertising», η οποία έχει εδραιωθεί στην πόλη της Λάρισας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Να σημειωθεί ότι η Smart Adv. διαθέτει πελατολόγιο υψηλού κύρους, ενώ τα project που διεκπεραιώνει σε όλη την Ελλάδα την έχουν οδηγήσει να προσμετράει, σήμερα, σημαντικές αναγνωρίσεις, για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει. Μάλιστα, ο ίδιος, αναζητώντας διαρκώς νέους ορίζοντες στην επιχειρηματικότητα, τα τελευταία δύο χρόνια ασχολήθηκε και με τον πρωτογενή τομέα. Η καλλιέργεια των super-foods, και συγκεκριμένα της Aρώνιας, τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή, καθώς πιστεύει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρίας του, με την επωνυμία «Euphoric gaia», είναι έτοιμα να φιλοξενηθούν στα ράφια τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

* Σας γνωρίζουμε ως ιδιοκτήτη μιας αρκετά επιτυχημένης διαφημιστικής εταιρίας, ως επιχειρηματία στο χώρο των φωτοβολταϊκών ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείστε και με την καλλιέργεια και την τυποποίηση αρώνιας. Έχετε μια, αλήθεια, πολυδιάστατη επιχειρηματική δραστηριότητα, και παράλληλα πήρατε και την απόφαση να είστε υποψήφιος και στις επιμελητηριακές εκλογές. Αλήθεια, κ. Χελιδώνη, πώς αποφασίσατε να εμπλακείτε και πιο ενεργά στα κοινά;

- Πολύ απλά, θέλω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στο να πετύχουμε αυτό που κι εγώ ο ίδιος ως επιχειρηματίας έχω ανάγκη από το Επιμελητήριο. Να γίνει δηλαδή το Επιμελητήριο Λάρισας ο βασικός φορέας εκπροσώπησης του Λαρισαίου επιχειρηματία, ο καθημερινός του συνεργάτης, μέσα από τον οποίο θα μπορεί να ενημερώνεται, να βρίσκει λύσεις σε διάφορα ζητήματα, αλλά και να προωθεί αποτελεσματικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.

* Και η επιλογή σας να είστε υποψήφιος στον Συνδυασμό «Νέα Επιμελητηριακή Δράση» στον κλάδο της μεταποίησης;

- Ήταν μια αυτονόητη επιλογή και είναι πραγματικά ιδιαίτερη τιμή μου που συμμετέχω σε αυτόν το συνδυασμό, του οποίου επικεφαλής είναι ο τωρινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδάμ. Πιστεύω ότι με όλους εμάς που θα είμαστε δίπλα του, θα ολοκληρώσει σε αυτή τη νέα θητεία το όραμα του για μια επιχειρηματική κοινότητα που δεν φοβάται να στραφεί στο νέο, που τολμά να κοιτά έξω από το σπίτι της και που με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, τολμά να διεκδικεί το καλύτερο για τους Λαρισαίους επιχειρηματίες.

* Ποιο θα είναι για σας το μεγάλο στοίχημα του Επιμελητηρίου μετά τις εκλογές;

- Να μετατρέψουμε σταδιακά το Επιμελητήριο σε ένα ολοκληρωμένο one stop shop για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων-μελών μας. Από τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση του επιχειρηματία μέχρι την υλοποίηση εξωστρεφών δράσεων αλλά και τη διαμεσολάβηση για την υλοποίηση Β2Β συνεργασιών. Να κάνουμε το Επιμελητήριο μια γέφυρα που θα συνδέει το Λαρισαίο επιχειρηματία τόσο με την υπόλοιπη ελληνική αγορά όσο και με το εξωτερικό.

* Έχετε κάποια παραδείγματα;

- Τώρα θα σας μιλήσω και με τη διαφημιστική μου ιδιότητα. Πρώτο βήμα να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή στρατηγική για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων με δράσεις marketing και στοχευμένης επικοινωνίας για τα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ που είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής μας, όπως φέτα, χαλβάς Φαρσάλων, κρασί, τσίπουρο, κατσικάκι Ελασσόνας κλπ. Επίσης, πρέπει να βρούμε ένα χώρο για να υπάρχει μια μόνιμη έκθεση αυτών προϊόντων ενώ σε συνεργασία με τις αγροτικές ενώσεις ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε και τμήμα Αγροτών στο Επιμελητήριο. Είναι σημαντικό να μπορούμε όλοι μαζί παραγωγοί, μεταποιητές και Επιμελητήριο να συντονίζουμε τις δράσεις μας. Επιπλέον, μπορούμε να προχωρήσουμε στη λειτουργία γραφείου υποδοχής και στήριξης νέων επενδύσεων ενώ μπορούμε να δώσουμε κίνητρα σε νέους μέσα από την καθιέρωση βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Τέλος, μεγάλο στοίχημα των τοπικών αρχών αλλά και του Επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση κοινοτικών πόρων στην κατεύθυνση της δημιουργίας επιτέλους ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου. Έχουμε το πλεονέκτημα και βρισκόμαστε στο κέντρο της χώρας. Ας μετατραπούμε από τόπος διέλευσης σε τόπο προορισμού.

* Σας μεταφέρω σε ένα αγαπημένο σας πεδίο. Με την αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) τι γίνεται; Απ’ ότι γνωρίζουμε είναι μια αγορά δύσκολη και παρά τα αρχικά κίνητρα που είχαν δοθεί από την Πολιτεία αλλά και παρά το γεγονός ότι η αξιοποίησή τους είναι σημείο-κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, εντούτοις δεν υπήρχε στη συνέχεια ανάλογη υποστήριξη.

- Έχετε δίκιο και είναι αντιφατικό μιας και η Ελλάδα είναι ο παράδεισος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ και το επενδυτικό ενδιαφέρον ολοένα και αυξάνεται. Οι παραδοσιακές μορφές ενέργειας εγκαταλείπονται χρόνο με τον χρόνο και η στροφή προς τις ανανεώσιμες μορφές και ειδικότερα προς τα φωτοβολταϊκά τα οποία παρέχουν δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο, είναι πλέον γεγονός. Η προστιθέμενή τους αξία και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που φέρνει η εκμετάλλευσή τους θα μπορούσαν να μετατρέψουν την παραγωγή ενέργειας από ελλειμματική σε πλεονασματική. Μάλιστα, πριν τρεις μήνες, η Ελλάδα σκαρφάλωσε οκτώ θέσεις στη λίστα των κρατών που συνθέτουν το Δείκτη Ελκυστικότητας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ernst & Young, καταλαμβάνοντας πλέον την 32η θέση. Με δεδομένο ότι οι εξελίξεις τρέχουν και όπως φαίνεται από τα νούμερα, είναι θετικές, σε συνδυασμό με ότι το θέμα των πληρωμών στην Ελλάδα αρχίζει και βελτιώνεται, θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί νέα ώθηση στις ΑΠΕ μέσω του Επιμελητηρίου. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ενημερωτικών ημερίδων που θα κατευθύνει σωστά τόσο τις υφιστάμενες επιχειρήσεις όσο και τους νέους επενδυτές.

* Με δύο λόγια, γιατί Τάσος Χελιδώνης στις εκλογές;

- Έχουμε μια επιχειρηματική κοινότητα στη Λάρισα πραγματικά πρωτοπόρα. Δεν μας λείπει η παραγωγικότητα, δεν μας λείπει το μεράκι, δεν μας λείπει η δημιουργικότητα και η φαντασία, δεν μας λείπει η ποιοτική πρώτη ύλη. Μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Χρειάζεται σχέδιο, νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Αυτά μπορώ να φέρω εγώ στο Επιμελητήριο. Είναι άλλωστε μια στάση ζωής και επιχειρηματικής δράσης που ακολουθώ σε κάθε επαγγελματικό μου βήμα. Έτσι και τώρα, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass