ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Coca-Cola στηρίζει τους επίδοξους επιχειρηματίες του Βόλου

*Οι νέοι του Βόλου είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να παρουσιάσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο * Επόμενες στάσεις της Σχολής η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2017 12:06

 Περισσότεροι από 80επίδοξοι επιχειρηματίεςέφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας,κατά τη διάρκεια της Σχολής Επιχειρηματικότητας που επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον Βόλο από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου και απέδειξε τη διάθεση που υπάρχει για δημιουργικότητα και καινοτομία στους νέους.

Ο θεσμός που έχει οδηγήσει εδώ και τρία χρόνια περισσότερους από 300 νέους στην Ελλάδα να ανακαλύψουν πώς στήνεται μια βιώσιμη επιχείρηση,διοργανώνεται από την ΜΚΟ ΤhinkYoung και στηρίζεται από το Ίδρυμα της Coca-Cola (TheCoca-ColaFoundation)και την Coca-Colaστην Ελλάδα, που στηρίζει μέσα από διαφορετικά προγράμματα τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τους νέους στη χώρα μας.

Για 5 ολόκληρες ημέρες, οι συμμετέχοντες της Σχολής, γεμάτοι ενέργεια και φρέσκιες ιδέες, άκουσαν, συνομίλησαν και πήραν συμβουλές από καταξιωμένους επιχειρηματίες που λειτούργησαν ως μέντορες, και τους βοήθησαν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο businessplan. Οι ομάδες παρουσίασαν μπροστά στην κριτική επιτροπή τις επιχειρηματικές τους ιδέες κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στονΠολυχώρο Τσαλαπάτα στο Βόλο. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα Abilidies, ένα δίκτυο εύρεσης εργασίας για ΑΜΕΑ, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση έλαβαν οι ιδέες GenieGuide, η οποία δημιουργεί εμπειρίες augmentedrealityγια τουρίστες και Compunity, μια πλατφόρμα εκμετάλλευσης περίσσειας επεξεργαστικής ισχύος ηλεκτρονικών υπολογιστών, αντίστοιχα.

Τα μέλη της ομάδας με την ιδέα Αbilidiesεκτός από την πολύτιμη αυτή εμπειρία των 5 ημερών, κέρδισαν και μια ετήσια συνδρομή στο HarvardBusinessReview, ενώ και η δεύτερη καιτρίτη ομάδα κέρδισαν μια ετήσια συνδρομή στο ΜΙΤ TechnologyReview. Kαι οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν με τις ιδέες τους, κέρδισαν ένα training με την Deloitteonlinecoursesστη πλατφόρμα Sustainability Academy του κέντρου Sustainability and Excellence,και 6 μήνες δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από το λογιστικό γραφείο των ΑδελφώνΜαυρίκα στο Βόλο. Επιπλέον, συμβουλευτικές υπηρεσίες από το γραφείο των ΑδελφώνΜαυρίκα θα έχει την ευκαιρία να λάβει και το σύνολο των συμμετεχόντων της Σχολής. Τέλος, μέσα από τον socialmedia διαγωνισμό που έτρεξε η Coca-Cola αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες, ένας τυχερός και η ομάδα του θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό sessionμε την ομάδα socialmedia της εταιρείας που διαχειρίζεται τα brands της Coca-Cola για 26 χώρες με έδρα την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του session, θα λάβουν πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα socialmedia και στη δική τους επιχείρηση.  

Το ταξίδι της Σχολής Επιχειρηματικότητας συνεχίζεταικαι στην Πάτρα από τις26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, αλλάκαι τη Θεσσαλονίκη από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου όπου ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν από καταξιωμένους επιχειρηματίες, να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές τουςδεξιότητες και γιατί όχι, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα!

 

Επισκεφθείτε το www.entrepreneurshipschool.comκαι συμπληρώστε τη σχετική φόρμα!

 

Σχετικά με το EntrepreneurshipSchool

TοEntrepreneurshipSchool διοργανώνεται από το 2011 σε ετήσια βάση στις Βρυξέλλες και το Χονγκ Κονγκ, ενώ προσφάτως έχει επεκταθεί στη Μαδρίτη, το Ναϊρόμπι, το Μιλάνο, τη Γενεύη και την Αθήνα. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500 νέοι από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιτυχημένους επιχειρηματίες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. «Καθηγητές» έχουν υπάρξει, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του WallStreetInstituteInternational, και η συνιδρυτής της TOMTOM, ενώ το EntrepreneurshipSchool συνεργάζεται επίσης με τις εταιρείες Google, Huawei, Amway, TheCoca-ColaCompany, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις εδώ. www.entrepreneurshipschool.com

Σχετικά με τη ThinkYoung:

Η ThinkYoung είναι το πρώτο thinktank που εστιάζει στους νέους. Ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2007, και διατηρεί γραφεία στη Γενεύη και το Χονγκ Κονγκ. Είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, με στόχο να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τους νέους, μέσω της διεξαγωγής υψηλής ποιότητας έρευνας για τις απόψεις των νέων ανθρώπων, και της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Με βάση την έρευνα, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για την κατάρτιση των νέων, ώστε να τους παράσχει τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στους χώρους και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται.  www.thinkyoung.eu

 

Σχετικά μετο The Coca-Cola Foundation:

ΤοThe Coca-Cola FoundationείναιτοπαγκόσμιοφιλανθρωπικόΊδρυματης The Coca-Cola Company. Από την ίδρυσή του, το 1984, το Ίδρυμα έχει διαθέσει περισσότερα από 840 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την υποστήριξη βιώσιμων κοινωνικών πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο.

H The Coca-Cola Company και το The Coca-Cola Foundation, δεσμεύονται να προσφέρουν το 1% των καθαρών ετήσιων κερδών της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται, με στόχο να υποστηρίξουν ενεργά την βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμα το μέλλον τους. Ειδικά για την Ελλάδα, εκτός από την υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της εξέλιξης των νέων, το Ίδρυμα της CocaCola έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες για την ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων, καθώς και προγράμματα ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας σχεδόν $4 εκατομμύρια στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Coca-Cola Foundation, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

Σχετικά με την TheCoca-ColaCompany:

Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα και περισσότερες από 3.800 επιλογές προϊόντων. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η  TheCoca-ColaCompany εμπορεύεται 20 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 18 είναι διαθέσιμα σε επιλογές με μειωμένες, χαμηλές ή και καθόλου θερμίδες. Τοχαρτοφυλάκιοτης The Coca-Cola Company περιλαμβάνει, μεταξύάλλων, τα brands Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia και Gold Peak. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, αποτελεί τον No. 1 προμηθευτή σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών, ανθρακούχων ή μη. Καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δημιουργούν ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες.

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη χάραξη της στρατηγικής marketing, την προώθηση, την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία της φήμης των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλονδραστηριοποιείται εδώ και 47 χρόνια στην ελληνική αγορά και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, όπου παράγεται το 96% των προϊόντων της. Ανήκει στον Όμιλο Coca-Cola HBC, έναν από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές και διανομείς των προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως και τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την The Coca-Cola Company, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey στοwww.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo, επισκεφτείτε το blog  www.coca-colablog.com ή βρείτε μας στο Linkedin, στο www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass