ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.500 ΜΕΛΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 18.00 ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Υψηλή η συμμετοχή στις εκλογές του Επιμελητηρίου

• Καθοριστικό το ποσοστό της προσέλευσης • Αισιοδοξία επικρατεί στους πέντε συνδυασμούς

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2017 17:59 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκ 2017 19:55

Ομαλά, χωρίς προβλήματα και με ικανοποιητική προσέλευση των μελών ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η ψηφοφορία για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων στο Επιμελητήριο Λάρισας. Χιλιάδες επαγγελματίες, εκπρόσωποι της μικρομεσαίας

επιχειρηματικότητας  και κατά βάση της πραγματικής και παραγωγικής οικονομίας, εκλέγουν την 31μελή διοίκηση του μεγαλύτερου θεσμικού επιχειρηματικού φορέα της Λάρισας.
Πέντε υποψήφιοι πρόεδροι, επικεφαλής ισάριθμων συνδυασμών και 378 συνολικά σύμβουλοι, πρεσβεύοντας όλοι τους την ανανέωση και τις συνεργασίες, μετά από μια δίμηνη προεκλογική "μάχη", τέθηκαν από χθες στην κρίση της επιχειρηματικής κοινότητας.  
Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 4.320 ταμειακώς ενήμερα μέλη (που εκπροσωπούνται, ανάλογα με τη νομική μορφή της κάθε επιχείρησης, από 6.000 περίπου φυσικά πρόσωπα) και χθες με το κλείσιμο της κάλπης είχαν ψηφίσει 1.540 εκλογείς. Οι περισσότεροι και όπως ήταν αναμενόμενο στο Υπηρεσιών. Ενδεικτικά στις 6,30 το απόγευμα είχαν ψηφίσει στο μεν Εμπορικό τμήμα 386 μέλη, στο Μεταποίησης 387 και στο Υπηρεσιών 420. Πάντως με το κλείσιμο της κάλπης στο εμπορικό τμήμα είχαν ψηφίσει 492, στο Μεταποίησης 519, και στο Υπηρεσιών 529. Για πρώτη ημέρα, η προσέλευση θεωρείται ικανοποιητική και σήμερα αναμένεται να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Η μαζική συμμετοχή είναι το μεγάλο "στοίχημα" που έθεσαν όλοι οι συνδυασμοί λόγω του ότι μέσα από αυτή θα προκύψει ένα ισχυρό Επιμελητήριο που θα προωθεί  αποτελεσματικότερα τις θέσεις και τις απόψεις του, που θα διευρύνει και θα αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του προς τα μέλη του. Οι  κάλπες είναι στημένες στην έδρα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44), στην ισόγεια αίθουσα για τους εκλογείς του Εμπορικού και της Μεταποίησης και στον 1ο όροφο για τους εκλογείς των Υπηρεσιών, καθώς και στα γραφεία των τεσσάρων παραρτημάτων του στην Ελασσόνα (Οικονόμου εξ Οικονόμων 23), Αγιά  (Σοφ. Ευστρατιάδη), Τύρναβο (Αγ. Παρασκευής 21) και Φάρσαλα (Καναδά 24). Χθες η ψηφοφορία διεξαγόταν από τις  8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ αλλά σήμερα θα ξεκινήσει μεν στις 8 το πρωί αλλά θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.    
Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τρεις υποψηφίους του οικείου Τμήματος. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους από 3 σταυρούς προτίμησης είναι μεν έγκυρο αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Επίσης ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα σταυρό προτίμησης προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.
Οι συνδυασμοί, με τους επικεφαλής και τους υποψηφίους ανά τμήμα συμβούλους, γνωστά πρόσωπα της τοπικής οικονομίας, με γνώση των προβλημάτων και των αναγκών τους, είναι πέντε και όλοι χθες εμφανίζοντας ικανοποιημένοι για την όλη διαδικασία:
 - Η "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" με επικεφαλής τον Περικλή Καζαντζίδη και 24 υποψηφίους συμβούλους, 5 στο Εμπορικό τμήμα, 13 στο τμήμα Μεταποίησης και 6 στο Υπηρεσιών.
- Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" με επικεφαλής τον Σωτήρη Γιαννακόπουλο και 98 υποψήφιους συμβούλους, 35 στο Εμπορικό τμήμα, 28 στο τμήμα Μεταποίησης και 35 στο Υπηρεσιών.
- Η "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ" (ΕΠ.ΑΝ.ΕΚΚΙΝΗΣΗ) με επικεφαλής τον Δημήτρη  Παπαλέξη και 43 υποψήφιους συμβούλους, 13 στο Εμπορικό τμήμα, 13 στο τμήμα Μεταποίησης και 17 στο Υπηρεσιών.
- Η "ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ" με επικεφαλής τον Δημήτρη Αδάμ και 98 υποψήφιους συμβούλους, 30 στο Εμπορικό τμήμα, 35 στο τμήμα Μεταποίησης και 33 στο Υπηρεσιών.
- Το "ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ" με επικεφαλής τον Βασίλειο Ζάρκο και 113 υποψήφιους συμβούλους, 32 στο Εμπορικό τμήμα, 34 στο τμήμα Μεταποίησης και 47 στο Υπηρεσιών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass