Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

«Έρχεται …τσουνάμι φόρων, περικοπών και λιτότητα διαρκείας»

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 15:24

«Τις σαφείς και προφανείς αποτυχίες της Κυβέρνησης, μέσα από τις γενικόλογες τοποθετήσεις και τον πολιτικό σχεδιασμό για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» επισήμανε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, στην εισήγησή του για τον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό του 2018, τονίζοντας ότι «έρχεται τσουνάμι φόρων, περικοπών και λιτότητα διαρκείας».

«Με πρακτικές γνώριμες για την κυβέρνηση» που «πονούν ανελέητα» τον Έλληνα πολίτη θα γεμίσει τα ταμεία της η κυβέρνηση τόνισε ο κ. Κατσιαντώνης. Για να προσθέσει ότι «περιμένουν να εισπράξουν φόρους ύψους 4,1 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει ήδη… τρύπα 1 δισ. ευρώ που δεν μας λένε πώς θα καλυφθεί, ενώ η αύξηση των κρατικών εισπράξεων κατά 2,1 δισ. … που ονειρεύεται η κυβέρνηση θα είναι από επιπλέον φόρους, όπως κατά 1,1 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά, κατά 456 εκατ. ευρώ από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, κατά 179 εκατ. ευρώ από ΕΝΦΙΑ και κατά 517 εκατ. ευρώ από Φ.Π.Α και εν γένει φόρους στην κατανάλωση αγαθών».

«Τσουνάμι περικοπών έρχεται με τη νέα χρονιά» σύμφωνα με τον βουλευτή Λάρισας, «σε συντάξεις, υγεία και πρόνοια, στο ΕΚΑΣ, και στο επίδομα θέρμανσης. Προσαυξήσεις θα γίνουν στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ έρχονται νέοι φόροι στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, καταργείται η έκπτωση στην παρακράτηση φόρου μισθών και συντάξεων, και μειώνονται οι συντάξεις χηρείας».

«Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και το Μνημόνιο, μόνο ουτοπική μπορεί να είναι» επισημαίνει ο κ. Κατσιαντώνης αφού «οι εταίροι θα συνεχίζουν να «μας τραβούν το αυτί» με τις αυστηρές επιτηρήσεις τους και την ενεργοποίηση του «κόφτη», ενώ η απομείωση του χρέους θεωρεί ότι βρίσκεται στον… αέρα, εφόσον δεν έχουν μπει ούτε τα παραμετρικά μέτρα, για να ξεκινήσει η συζήτηση».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε επίσης «στοχευμένη… αποτυχία τη μοιρασιά στο κοινωνικό μέρισμα» σημειώνοντας με «παραδείγματα, τις αδικίες που οδήγησαν σε αποκλεισμό χιλιάδες Έλληνες από τον περιβόητο «μποναμά»...».

Τέλος χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό» ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «ας εκμεταλλευτούμε τα όποια αισιόδοξα μηνύματα από την επισκόπηση δαπανών φορέων, την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, του εκσυγχρονισμού του συστήματος δημόσιας υγείας, της έκδοσης κοινοπρακτικού ομολόγου και της αύξησης κατά 3,5 % των εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του 2017» ζητώντας «συναίνεση και σύμπνοια, από όλα τα πολιτικά κόμματα, για να βγει η Ελλάδα από το τούνελ της κρίσης… και τη διαρκή κατρακύλα στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη της χώρας στην τύχη της…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass