ΟΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Χωρίς ρευστότητα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 15:22

Την ανησυχία ότι η έλλειψη ρευστότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων -λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας και της χαριστικής βολής που δόθηκε μέσω του ασφαλιστικού- κινδυνεύει να ακυρώσει τις όποιες θετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, στον τομέα των φορολογικών, επισήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων.  Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Ο Κόλλιας επισήμανε τη δυσκολία διατύπωσης ολοκληρωμένων απόψεων επί του νομοσχεδίου, δεδομένων των στενών χρονικών περιθωρίων που δόθηκαν στους φορείς και αναφέρθηκε σε άρθρα με φορολογικό περιεχόμενο:
«Με το άρθρο 353 ενσωματώνονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υφιστάμενες διατάξεις, που αφορούν σε φορολογικά κίνητρα ευρεσιτεχνίας επιχειρήσεων και κεφαλαιοποίησης αφορολογήτων αποθεματικών, διαφόρων αναπτυξιακών νόμων, με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Οι συνέπειες των προτεινόμενων ρυθμίσεων αναμένονται θετικές, καθώς με την νομοτεχνική αυτή βελτίωση, οι διατάξεις για τα φορολογικά κίνητρα ευρεσιτεχνίας και κεφαλαιοποίησης αφορολόγητων αποθεματικών εντάσσονται πλέον σε ένα νομοθέτημα.
Και με το άρθρο 354, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του προϋπολογισμού στο σκέλος των δαπανών, καταργούνται διάφορες διατάξεις φορολογικών κινήτρων, οι οποίες ως επί το πλείστον ήταν μη ενεργές ή εξαιρετικά περιορισμένης χρησιμότητας.
Με το άρθρο 381 γίνεται η σύσταση της Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, μέσω της οποίας προτείνουμε να προχωρήσει ταχύτερα ο έλεγχος που πρέπει να γίνει στις διάφορες λίστες που ακούγονται κατά καιρούς.
 Οι διατάξεις του άρθρου 397, σχετικά με τον χρόνο υποβολής εκπρόθεσμων, αρχικών και τροποποιητικών, δηλώσεων και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα κινούνται σε θετική κατεύθυνση και

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass