Μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων η δόση

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2018 20:39

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες το αποψινό Eurogroup δεν θα δώσει το «πράσινο φως» για εκταμίευση της δόσης της γ' αξιολόγησης, καθώς εκκρεμούν δύο προαπαιτούμενα.

Ωστόσο όλοι -εντός και εκτός συνόρων- τονίζουν ότι οι εκκρεμότητες είναι τεχνικής φύσεως και ότι η εκταμίευση θα γίνει σύντομα. Στο τραπέζι του αποψινού Eurogroup θα τεθούν η τέταρτη αξιολόγηση και το ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ, στο σημερινό Eurogroup θα συζητηθεί η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 2018.

«Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

»Παράλληλα, θα επαληθευθεί και η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, εκ των οποίων 108 έχουν κλείσει. Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα (που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το "Ελληνικό") είναι τεχνικής φύσης.

»Κυβέρνηση και Θεσμοί αναμένουν ολοκλήρωσή τους και τυπικά μέσα στο προσεχές διάστημα. Η εκταμίευση της δόσης ακολουθεί αμέσως μετά», ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass