ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ TAXIS ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της η Β΄Δ.Ο.Υ.

* Εντός των ημερών το πόρισμα της Πυροσβεστικής στον εισαγγελέα - Άρχισε η αποκατάσταση των ζημιών στο κατεστραμμένο κτίριο

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 22:00
Με την τοποθέτηση υαλοπινάκων ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο κτίριο όπου στεγαζόταν η εφορία Με την τοποθέτηση υαλοπινάκων ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο κτίριο όπου στεγαζόταν η εφορία

 Σε λειτουργικούς ρυθμούς, εν μέρει και όχι ολοκληρωτικά, εισήλθε από χθες η Β' Δ.Ο.Υ. Λάρισας καθώς η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ), το περασμένο Σαββατοκύριακο κατάφερε να εντάξει στους νέους υπολογιστές τις εφαρμογές και υπηρεσίες στο περιβάλλον του TAXISnet. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σταδιακά φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες που υπάγονται στη Β' εφορία, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, δηλώσεις και να διεκπεραιώσουν υποθέσεις που εκκρεμούν...
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της Υπηρεσίας θα συνεχιστούν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό ώστε άμεσα να μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα επιστροφών χρημάτων και συμψηφισμών και να παραληφθούν κάθε είδους δηλώσεις και αιτήσεις για τη χορήγηση πιστοποιητικών.
Θυμίζουμε πως ήδη κάποιες άλλες υπηρεσίες όπως η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας η θέση και άρση ακινησίας οχημάτων (παρέχονται έγγραφο για να πάρει ο ενδιαφερόμενος νέες πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας από τη Δ/νση Συγκοινωνιών χωρίς οικονομική επιβάρυνση), χορήγηση Α.Φ.Μ. και κλειδαρίθμων, παρέχονται κανονικά και από τα αρμόδια τμήματα της Α΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας.
  Σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς και αρχειοθέτησης του διασωθέντος φυσικού αρχείου του τμήματος Κεφαλαίου στις νέες εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Υ, ενδέχεται να προκύψουν μικρές καθυστερήσεις ως προς τον έλεγχο δηλώσεων που αφορούν την αγορά πρώτης κατοικίας και δηλώσεις δωρεών και γονικών παροχών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με φυσικά αρχεία που καταστράφηκαν. Στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί η επανυποβολή δηλώσεων και δικαιολογητικών που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά.
Επίσης όπως έγινε γνωστό, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιηθούν τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας και fax της Δ.Ο.Υ. (η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει η ίδια(syzefxis@2397.syzefxis.gov.gr), ενώ εκκρεμεί ακόμη η κανονιστική ρύθμιση της Υφυπουργού Οικονομικών για την μετάθεση των προθεσμιών των υποχρεώσεων της φορολογουμένων που υπάγονται στη Β' Δ.Ο.Υ.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Στο μεταξύ στην τελική ευθεία για την παράδοση του πορίσματος στην εισαγγελική αρχή βρίσκεται το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, το οποίο θα ρίχνει φως στα ακριβή αίτια της φωτιάς που προκάλεσε την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων της οικονομικής υπηρεσίας και τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα σε επιχειρήσεις και ενοίκους του κτιρίου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί θα αποσαφηνίσει την κατάσταση και θα δώσει απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα αλλά και γιατί θα δώσει ένα τέλος στην ακατάσχετη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί…   
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως, η φωτιά ξεκίνησε από α΄όροφο της εφορίας, και δεν έχουν εντοπιστεί εμφανή ίχνη κακόβουλης ενέργειας, με τις ενδείξεις να συνηγορούν υπέρ της πρόκλησης πυρκαγιάς από ένα τυχαίο γεγονός, κάτι ωστόσο που προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο ως προς τη μέρα όσο και ως προς την ώρα που εκδηλώθηκε (ξημερώματα Σαββάτου 2 Μαρτίου).     
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ
 Στο μεταξύ από χθες άρχισε και η αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου, με ομάδα εργασίας με ειδικές σκαλωσιές από νωρίς το πρωί να προχωρά στην τοποθέτηση νέων υαλοπινάκων, που είχαν θρυμματιστεί από τη θερμότητα που προκάλεσαν οι πύρινες φλόγες.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass