ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μετ' εμποδίων η εφαρμογή του "Eξοικονομώ"

* Για σήμερα στις 8 το πρωί προγραμματίζεται η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 22:02

 "Στις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος"…

Αυτή είναι η δικαιολογία που προέταξε χθες το Υπ. Περιβάλλοντος για να δικαιολογήσει για μια ακόμη φορά την ασυνέπεια στην ενεργοποίηση του προγράμματος και την πολύωρη αναμονή των πολιτών και των μηχανικών που βρίσκονταν πάνω από τους υπολογιστές για να υποβάλουν τις αιτήσεις μιας και για το πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αν και το ΥΠΕΝ είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή ανοίγοντας την ιστοσελίδα του Εξοικονομώ https://exoikonomisi.ypen.gr ώστε να εξοικειωθεί ο κόσμος με το σύστημα ότι η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ. ωστόσο το σύστημα ήταν επί ώρες χθες εκτός λειτουργίας, με τους εμπλεκόμενους φορείς να "τρέχουν" για να λύσουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής.    
Τελικά το απόγευμα ανακοίνωσε νέα ημερομηνία, για σήμερα στις 8 το πρωί. Ειδικότερα όπως επισήμανε "η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» έχει ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, ωστόσο κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 8:00π.μ".
Θυμίζουμε πως οι δικαιούχοι επιλέγονται με κριτήρια το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση(ατομικό εισόδημα έως €40.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως €50.000) Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, δύναται να ανέλθει έως και τις €25.000 χωρίς ωστόσο το κόστος να ξεπερνάει τα €250/τ.μ.. Το ύψος της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει έως και το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού ενώ τα κόστη συμβούλου, ενεργειακών επιθεωρήσεων και  επιπλέον μελετών που ενδέχεται να χρειαστούν, ενισχύονται με 100% επιδότηση από το πρόγραμμα πέραν του επιλέξιμου προϋπολογισμού.
Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο μόνο εάν οι επιπλέον της μίας αιτήσεις αποτελούν μέρος αίτησης/αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία. Για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση.
Όλες οι επεμβάσεις ανακαίνισης – ενεργειακής αναβάθμισης και όλες οι επιθεωρήσεις από ενεργειακό επιθεωρητή θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Αν κάποιος είχε εκδώσει εκδώσει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) πριν από τις 26 Νοεμβρίου 2017 πρέπει να το επανεκδώσει.
  Μέσω της ιστοσελίδας, exoikonomisi.ypen.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass