ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ

«Εφιάλτης» για τους φοροτεχνικούς το νέο Ε3

* Νέα επιμορφωτικά σεμινάρια προγραμμάτισε η ΕΦΕΕΛ * Διευρύνεται η συνεργασία με το Οικ. Επιμελητήριο

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 22:04

Τον προβληματισμό τους για την υποχρεωτική και αναλυτική συμπλήρωση του συνόλου των νέων κωδικών που αποτυπώνονται στο αναμορφωμένο έντυπο Ε3 το οποίο πρέπει να συνυποβληθεί φέτος μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος εκφράζουν οι φοροτεχνικοί της Λάρισας. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΦΕΕΛ) εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την εξαιρετικά επίπονη και δύσκολη διαδικασία συμπλήρωσης  καθώς όπως διαπίστωσαν  θα χρειαστεί να εμπλακούν με εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες και σε απίστευτη ταλαιπωρία για να το συμπληρώσουν σωστά.

Ενδεικτικά για επιχειρήσεις με απλογραφικό σύστημα πρέπει να βρεθούν αριθμοί σύμβασης, σειριακοί αριθμοί POS, επαγγελματικοί λογαριασμοί και ενεργές ιστοσελίδες κα.  
Ως το πλέον δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε3 θεωρείται η αναλυτική δήλωση των λειτουργικών δαπανών κάθε επιχείρησης, ελεύθερου επαγγελματία και αγρότη, δηλαδή η συμπλήρωση των κωδικών που αφορούν στα «διάφορα λειτουργικά έξοδα». Ο φόρτος εργασίας που αναμένεται να προκαλέσει αυτή και μόνο η υποχρέωση στα λογιστικά γραφεία εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που απαιτείτο τα προηγούμενα χρόνια για τη συμπλήρωση ολόκληρου του Ε3. Κι αυτό διότι κάθε λογιστής δεν έχει πουθενά καταγεγραμμένες τόσο αναλυτικά αυτές τις δαπάνες για το προηγούμενο έτος και θα χρειαστεί πλέον να τις ξεχωρίσει μία προς μία για κάθε πελάτη του. Η αναλυτική δήλωση των δαπανών αυτών οι οποίες αφορούν σε ενοίκια, ασφάλιστρα, ηλεκτρικό ρεύμα φυσικό αέριο, ύδρευση, τηλεφωνικά τέλη, προμήθειες, διαφήμιση, κ.λπ. ζητείται για πρώτη φορά στο Ε3, εξέλιξη η οποία έχει βρει απροετοίμαστους σχεδόν όλους τους υπόχρεους φορολογουμένους και τους λογιστές τους. Όπως επισήμαναν θα ήταν καλύτερο η καταγραφή των δαπανών για την χρήση του 2017 να μην είναι υποχρεωτικά αναλυτική, αλλά να εμφανίζονται οι δαπάνες συγκεντρωτικά.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ο.Ε.
Να σημειωθεί πως στη χθεσινή συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο νέος πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χρόνης Ισαακίδης, με τον οποίο συμφώνησαν να δώσουν έμφαση στη διαμόρφωση ενός διευρυμένου πλαισίου συνεργασίας επ’ ωφελεία των μελών τους.
ΣΕΙΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ    
Επιπροσθέτως η διοίκηση της ΕΦΕΕΛ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την επιμόρφωση των μελών της προγραμμάτισε για το προσεχές διάστημα σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα την Πέμπτη 22 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει το πρώτο σεμινάριο που θα αφορά στη φορολογία των αγροτών και τις δηλώσεις τους, με εισηγητή τον πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Καρδίτσας Γ. Παπαδημητρίου. Τη Μ. Τρίτη στις 3 Απριλίου, θα γίνει ένα ακόμη για τη ρύθμιση των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού με κεντρικό ομιλητή τον ορκωτό λογιστή και επιστημονικό συνεργάτη του TAXHEAVEN Κων. Νιφορόπουλο.
Στις 14 Απριλίου προγραμματίζεται ένα φορολογικό, κατεξοχήν για τις δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων με τον φοροτεχνικό, επιστημονικό σύμβουλο της ΕΦΕΕΑ Γ. Χριστόπουλο.
Τέλος σχεδιάζεται χωρίς ακόμη να έχει οριστεί ημερομηνία μια ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την ορθή εφαρμογή του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass