ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΟΑΕΔ

Έρχονται τρία προγράμματα για 22.000 ανέργους

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 15:02

Στην υλοποίηση τριών προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις πλήρους απασχόλησης, θα δώσουν ευκαιρίες κατάρτισης νέων ηλικιακά ανέργων και θα υποστηρίξουν την δημιουργία επιχειρήσεων από άτομα που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας θα υλοποιήσει από τα τέλη Απριλίου ο ΟΑΕΔ.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα που θα ωφελήσουν συνολικά 22.000 ανέργους είναι τα εξής:.

* Πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών: Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα της οικονομίας και η απασχόλησή τους για διάστημα τουλάχιστον 15 μηνών. Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων ανέργων. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 10.000 θέσεις, των οποίων η κατανομή μεταξύ πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπόλοιπων άνεργων νέων θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα προκηρυχθούν σε δεύτερο χρόνο. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται ως εξής:

α) Δώδεκα μήνες για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα 3 έως 12 μηνών. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης, οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για 3 επιπλέον μήνες χωρίς επιχορήγηση.

β) Δεκαπέντε μήνες για πρόσληψη μακροχρόνιων ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ, χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

* Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για 4.500 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών: Εντός του Μάιου 2018, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών για 4.500 νέους άνεργους, ηλικίας έως 29 ετών, απόφοιτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Γενικού Λυκείου για απασχόληση σε περίπου 10 επαγγελματικές ειδικότητες (τεχνικές και του τομέα των υπηρεσιών). Δικαιούχοι: ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα

Διάρκεια προγράμματος: συνολικά 14 μήνες (10 μήνες επιχορήγησης και 4 μήνες δέσμευση). Το ύψος επιχορήγησης είναι 360 ευρώ το μήνα για κάλυψη μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

* Επιδότηση 2.500 ανέργων για δημιουργία επιχείρησης: Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Μαϊο και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ίδιου έτους. Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα "Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών¨ που θα παρέχει συμβουλευτική στους άνεργους και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Τα στάδια του προγράμματος έχουν ως εξής: 5000 άνεργοι θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι 5.000 ωφελούμενοι θα υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν ως προς την ωριμότητά τους με βάση διαμορφωμένα κριτήρια και θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ώριμες ιδέες. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, με ποσά μεταξύ των 15.000 και 20.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass