ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Αποφεύγουν πρόστιμα και ΦΠΑ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 15:06

Συγκεκριμένες προτιμήσεις έχουν οι φορολογούμενοι όταν έρχεται η ώρα να εκπληρώσουν υποχρεώσεις προς τη φορολογική διοίκηση. Κάποιους φόρους τους πληρώνουν πρώτους και κάποιους δεν τους πληρώνουν γενικώς…

Τα πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που περιλαμβάνονται στον ετήσιο απολογισμό της για το 2017 είναι αποκαλυπτικά των "προτιμήσεων" αυτών.

Ειδικότερα, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση ανέρχονταν στο τέλος του 2017 στα 99,97 δισ. ευρώ. Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία το μεγαλύτερο μερίδιο αντιπροσωπεύουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για φορολογικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των προστίμων ανέρχεται στα 32,75 δισ. ευρώ που αντιπροσωπεύει το 28,6% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 Η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία είναι αυτή του ΦΠΑ. Ο απλήρωτος ΦΠΑ ανερχόταν στο τέλος της περασμένης χρονιάς στα 21,63 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 21,8% των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι οφειλές από απλήρωτο φόρο εισοδήματος. Το σχετικό ποσό ανέρχεται στα 18,793 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 20,2% των συνολικών οφειλών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass