«ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ» ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ «ΑΠΕΙΛΕΙ» ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

«Ηλεκτροσόκ» λόγω... ΕΛΤΑ!

* «Μπαλάκι» οι συνεπείς πολίτες μεταξύ δημόσιων οργανισμών που ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 22:06

Τα μένεα κατά των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) πνέουν πολίτες με αφορμή το θέμα των λογαριασμών ρεύματος στη ΔΕΗ. Τα ΕΛΤΑ, μέσω των κατά τόπους υποκαταστημάτων τους, ενώ εισπράττουν χρήματα που αφορούν σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ακολουθώντας μια «σκανδαλώδη» πρακτική, δεν τα αποδίδουν έγκαιρα στη ΔΕΗ.

Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές, που δεν ευθύνονται σε τίποτα, ενώ εξόφλησαν εμπρόθεσμα την οφειλή τους, να λαμβάνουν νέους λογαριασμούς που συμπεριλαμβάνουν ως ανεξόφλητο το προηγούμενο ποσό και να προειδοποιούνται μάλιστα από τη ΔΕΗ για… διακοπή ρεύματος.

Οι πολίτες που εξοργισμένοι αναζητούν το δίκιο τους αγανακτούν ακόμη περισσότερο καθώς άθελά τους περιπλέκονται σε γραφειοκρατικά γρανάζια, με τον έναν δημόσιο Οργανισμό να επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλο. Έτσι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ αδυνατούν να δικαιολογήσουν την εξέλιξη καθώς επίσης δεν είναι δική τους η ευθύνη, οι δε εργαζόμενοι στη ΔΕΗ να καλούν τους πολίτες να εξοφλήσουν την οφειλή.

Οι πολίτες θεωρητικά μπορούν να εξυπηρετηθούν επικοινωνώντας με τη ΔΕΗ μέσω του πενταψήφιου αριθμού 11770, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι θα πρέπει με τις απαραίτητες αποδείξεις να απευθυνθούν αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΔΕΗ.

Παρότι η ευθύνη ανήκει στους ίδιους τους φορείς, που έχουν μάλιστα συμβληθεί μεταξύ τους, παρότι το θέμα είναι γνωστό στις Διοικήσεις των δυο Οργανισμών καθώς έχει καταγγελθεί απείρως, οι αναρίθμητοι και αναίτια εμπλεκόμενοι πολίτες που δεν ευθύνονται σε τίποτα, καλούνται να ξετυλίξουν το γραφειοκρατικό κουβάρι ενώ προκλητική είναι και η απάθεια με την οποία παρακολουθούν την εξέλιξη τα συναρμόδια υπουργεία.

Πρόσφατα η «Ε» είχε μεταφέρει τη διαμαρτυρία πελατών της ΔΕΗ από Λάρισα και Φάρσαλα που ενώ εξόφλησαν τους λογαριασμούς τους, ειδοποιήθηκαν για το αντίθετο. Το ίδιο συνέβη και σε άλλη πελάτισσα της ΔΕΗ η οποία με τραπεζική κάρτα εξόφλησε εμπρόθεσμα στις 9 Μαρτίου ’18 και στα ΕΛΤΑ Τυρνάβου, λογαριασμό της ΔΕΗ που αντιστοιχούσε στο ποσό των 141 ευρώ.

Χθες ωστόσο και προς έκπληξή της, έλαβε νέο λογαριασμό της ΔΕΗ που ανέρχεται στο ποσό των 236 ευρώ και στον οποίο συμπεριλαμβάνει ως ανεξόφλητη η προηγούμενη οφειλή (των 141 ευρώ) παρότι στην πραγματικότητα έχει εξοφλήσει το ποσό. Στον νέο λογαριασμό επισημαίνεται επίσης ότι η καταναλώτρια θα πρέπει να εξοφλήσει το συνολικό ποσό έως τις 10 Μαϊου ’18 καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα και με την προειδοποίηση.

Παρότι, όπως είναι αυτονόητο, η καταναλώτρια δεν ευθύνεται για την εξέλιξη, από τη ΔΕΗ φέρεται - σε τηλεφωνική επικοινωνία - να της υπέδειξαν «να μην απευθυνθεί ξανά στα ΕΛΤΑ» καθώς «στέλνουν τα χρήματα με καθυστέρηση» χωρίς ωστόσο να λάβει πειστική απάντηση «γιατί οι δυο φορείς έχουν υπογράψει μεταξύ τους σύμβαση για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Με την καταναλώτρια να σημειώνει επίσης στην «Ε» ότι αδυνατεί στην πραγματικότητα να εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής του λογαριασμού που «δίπλωσε», καθότι ως εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα δεν λαμβάνει το μισθό της με συνέπεια.

* Υπενθυμίζεται πως με αφορμή ανάλογες καταγγελίες, συνιστάται στους καταναλωτές να καλούν άμεσα στο 11770 ή και να απευθύνονται στο κατάστημα της ΔΕΗ με τις αποδείξεις προκειμένου να κοινοποιήσουν το πρόβλημα και να αποφύγουν την ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass