Ενώνουν δυνάμεις ενάντια σε λιτότητα και υπερφορολόγηση

* ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ "ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ" ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΤΟΥ N. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 22:28

Στην "Πανεθνική Ημέρα Δράσης" που διοργανώνεται από την «Κοινωνική Συμμαχία» ενάντια στην λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση θα συμμετάσχει την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας.

Η διοίκηση της ΟΕΒΕΛ επισημαίνοντας πως είναι ημέρα δράσης και όχι απεργίας, έθεσε τον κλάδο των επαγγελματιών στη συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.  
Στη χθεσινή ενημερωτική σύσκεψη των διοικητικών της συμβουλίων, η ΟΕΒΕΛ κοινοποίησε  την πρόθεσή της να συμμετάσχει μαζικά και ενεργά στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης», που στοχεύει να σηματοδοτήσει την κοινή φωνή της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ενάντια σε λιτότητα, ανεργία, υπερφορολόγηση, έχοντας ως στόχο τη συλλογικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων της, ώστε να βγει η κοινωνία και η χώρα από την «επί οχτώ χρόνια οικονομική δυσπραγία και καχεξία».
Σημειώνεται πως στη δράση συμμετέχουν δέκα συνδικαλιστικές οργανώσες, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, δικηγόροι, Οικονομικό Επιμελητήριο, γιατροί, φαρμακοποιοί και η ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος.
«Θέλουμε με τη συμμετοχή μας να αναδείξουμε ζητήματα,  να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική που στραγγαλίζει την ελληνική κοινωνία, να  σπάσει ο φαύλος κύκλος του κοινωνικού, να αναζητήσουμε λύσεις και να παρουσιάσουμε προτάσεις για εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικο-οικονομική κρίση" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Δημ. Παληογιάννης.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Στο μεταξύ οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας έτυχαν εκτενούς ενημέρωσης για τις υποχρεώσεις που θέτει από σήμερα ο γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημ. Παπαλέξη. Από την πλευρά τους με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν τα θέματα που προκύπτουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επισήμαναν την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα φιλικό πλαίσιο προσαρμογής των μικρών επιχειρήσεων στο Κανονισμό, υπογράμμισαν το αυστηρό και ασαφές πλαίσιο των υποχρεώσεων που θέτει και στάθηκαν στα υψηλά κόστη συμμόρφωσης.
 Διοικητικά στελέχη της ΟΕΒΕΛ τόνισαν, κινούμενοι στην γραμμή της ΓΣΕΒΕΕ πως απαιτείται η δημιουργία ενός μηχανισμού υποστήριξης επιχειρήσεων για τη σταδιακή προσαρμογή τους στο νέο Κανονισμό (όπως μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας), η ενημέρωση των μικρών επιχειρήσεων και η έκδοση ενός οδηγού που θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις των επί μέρους κλάδων για την ορθή τήρηση του αρχείου (π.χ. επιχειρήσεις εστίασης, συνεργεία, καταστήματα που ασκούν ηλεκτρονικό εμπόριο κ.ά.). Σε αυτήν την προσπάθεια απαιτείται η κοινή δράση συλλογικών φορέων, εκπροσώπων κοινωνικών εταίρων και δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα κόστη συμμόρφωσης και να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός συμμόρφωσης και να διαφυλαχθεί η αξία του νέου κανονισμού.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass